BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Ağaç adamımızı kestirmeyiz!

Hükümet 'Ağaç Adam'ın tedavisi için ABD'ye gitmesine izin vermedi. Neden mi?

Abone ol

Endonezya'da hükümetin, gençken geçirdiği bir kaza yüzünden dizlerinden aşağısını kaybetmesinin ardından kolları ve ayaklarından "kökler" çıkmaya başlayan ve "ağaç adam" olarak nitelendirilen Dede adlı köylünün tedavi için ABD'ye gitmesine izin vermeyeceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Lily Sriwahyuni Sulistiyowati, Warta Kota gazetesine yaptığı açıklamada, "Dede'yi ABD'ye götürmelerine izin vermeme kararı aldık" dedi.

Dede gibi köylerde yaşayan insanların, kan örneği vermek için uzağa götürülmeyi arzu etmediklerini belirten Sulistiyowati, "Kasabalılar, yabancıların kan almasına kolayca izin vermez" dedi.

Son derece ender rastlanan bir vaka olan ve tıp uzmanlarını şaşkına çeviren 35 yaşındaki Dede isimli Endonezyalı balıkçının hastalığına teşhis koyan ABD'nin Maryland Üniversitesinden Anthony Gaspari ise AFP'ye yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı izin vermese de Dede'yi tedavi etme isteğinde direteceğini söyledi.

Gaspari, öncelikle Endonezya'da yerel bir doktora Dede'nin alması için bazı ilaçlar göndereceğini, bunlardan sonuç alınmazsa Dede'nin ABD'de tedavi edilmesinden başka seçeneğinin olmayacağını ifade etti.

Dede'nin sorununun, vücudunda siğillere yol açan ve bağışıklık sistemini zayıflatan son derece ender bir genetik bozukluktan kaynaklandığı teşhisini koyan Dr Gaspari, sentetik A vitamininin düzenli verilmesiyle yoksul balıkçının tedavisinin mümkün olduğunu düşünüyor.