BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Afyonkarahisar'da tehlikeli gerginlik

Afyonkarahisar'da Türk ve Kürt kökenli ailelerin karşı karşıya geldiği olaylarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Abone ol
Afyonkarahisar'daki Türk ve Kürt kökenli aileler arasındaki gerginlik bir kez daha alevlendi. Çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı.

Cuma günü gençlerin tartışması ile başlayan daha sonra ailelerin de karıştığı kavgada Orhan Şahin (18) isimli genç hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından Şahin'in katil zanlısını tespit etmek için polis 10 kişiyi gözaltına almıştı.

İLÇEDEN GİTMELERİNİ İSTEDİLER

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ilçe halkı olayın sorumlusu olarak gösterdikleri ilçede yaşayan Kürt kökenli ailelerin ilçeden gitmelerini istemiş ve bu nedenle de dün yaptıkları protesto gösterileri ile polisle karşı karşıya gelmiş ve polis öfkeli kalabalığı gaz bombası ve biber gazı kullanarak dağıtmıştı. Polis ekipleri dünkü olayları provoke ettikleri gerekçesiyle 25 kişiyi gözaltına almıştı.

İLÇEYE TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

İlçede yaşayan gerginliğin tırmanmaması için çevre ilçeler ve jandarmadan gelen takviye ekipleri ile ilçede geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, olayları bastırmak için gece boyunca çaba sarf etmişlerdi.
 
Cuma günü yaşanan kavgada hayatını kaybeden Orhan Şahin'in bugün ilçede gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası ilçede yine olaylar çıktı. Sakin başlayan cenaze töreni sonrası, Şahin'in cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verilmesinin ardından bir araya gelen bir grup, mezarlık çıkışında sloganlar atarak Kürt kökenli ailelerin evlerine doğru yürüyüşe geçtiler. Polisin grubun dağılması yönünde ikna çalışmalarına, ölen gencin ailesi de katılarak kalabalığa taşkınlık yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Polisin, uyarısı üzerine grup dağılmaya karar verdi. Ancak bir anda yürüyüş yönünü değiştiren grup üyelerinden bazıları bu sefer ara sokaklardan Afyonkarahisar-Konya D300 karayolunu kapatmak için yürüyüşe geçtiler.

YİNE TAŞLI SOPALI KOVALAMACA 
 
Grubu engellemek için hemen harekete geçen polis ekipleri ile eylemciler arasında yaklaşık 10 dakikalık bir kovalamaca başladı. Eylemcilerin yönünü Sultandağı Pazar alanında kesmeyi başaran emniyet güçleri, eylemcileri dağılmaları konusunda bir kez daha uyarmaya başladı. Polisin dağılın uyarılarını dikkate almayan eylemcilere slogan atmaya devam edince polis toma ile sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından sokak aralarına kaçmaya başlayan eylemciler bir anda dağıldılar.