BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  GÜNCEL

Afrin'deki kayıp şehit cenazeleri! TSK açıkladı 2 askere ne oldu?

AFRİN harekatında 23 Ocak 2018 salı günü yaşanan çatışmalarda 2 askerimizin şehit olduğu TSK açıklaması ile ortaya çıktı. Afrin'deki harekatta şehit düşen askerlerin cenazelerine ne olduğu ise muamma. Genelkurmay yaptığı açıklamada 'hava muhalefeti sebebiyle' cenazelere ulaşılamadığını belirtmekle yetindi.

Abone ol

AFRİN Harekatının başladığı 20 Ocak'tan bu yana verilen şehit sayısı 3 olarak açıklanmıştı. TSK'dan dün akşam gelen son dakika açıklaması ile şehit sayısı 5'e yükseldi. Genelkurmay harekatın 5 gününde yapılanları özetlediği açıklamada 2 askerin cenazesine henüz ulaşılamadığı bilgisini geçti.

Şehitlerin cenazesine neden ulaşılamadığına dair TSK açıklamasında 'çatışmaların devam etmesi ve hava muhalefeti' bilgisi bulunuyor. Dün terör örgütüne ait hesaplarda bu konuda paylaşımlar dolaşıyordu. Şehitlerin cenazelerinin onların elinde olduğuna dair iddialar vardı. BBC muhabirinin de bu konuda paylaşımı olmuştu. Bu durum da endişe yaratmıştı.

TSK AÇIKLAMASI : 2 ASKERİMİZİN NAAŞI : TSK açıklamasında 2 askerin 23 Ocak salı günü meydana gelen çatışmalarda şehit düştüğü belirtiliyor. Açıklamadaki tam cümle de şu şekilde ; "23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekât bölgesinde meydana gelen çatışmalarda şehit olan iki kahraman silah arkadaşımızın naaşlarına, bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması sebebiyle ulaşılamamıştır."

KAYIP ASKERLERİN KİMLİKLERİ : TSK açıklamasında cenazelerine ulaşılamayan şepitlerin kimliklerine dair bir bilgilendirme yapılmadı. Şehitlerin ailelerine haber verildikten sonra kamuoyuna isimlerin açıklanması bekleniyor.

TSK : 287 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay'dan gelen son açıklamada şu ana kadar öldürülen terörist sayısının 287'ye çıktığı bilgisi var. TSK'nın açıklaması şu şekilde;

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

23 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekât bölgesinde meydana gelen çatışmalarda şehit olan iki kahraman silah arkadaşımızın naaşlarına, bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması sebebiyle ulaşılamamıştır.

24 Ocak 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 47 hedef, Hava Kuvvetlerimize ait 27 uçak ile 09:00-13:51 saatleri arasında icra edilen hava harekâtı neticesinde imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 287 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü.

TSK, Münbiç'in batısını da mı vurdu?

PKK/PYD Afrin'de sivilleri kalkan yapıyor