BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,71
HABER /  DÜNYA

Afrin sonrası Esad'dan tehdit gibi hamle!

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyon 18. gününde devam ederken, Esad rejimine bağlı bir Suriyeli komutan, Suriye ordusunun Halep ve İdlib bölgelerinde cepheye yeni hava savunma unsurları ve uçaksavar füzeleri konuşlandırdığını söyledi.

Abone ol

Esad rejimi, Türkiye'nin sınırdaki terör gruplarına karşı yürüttüğü askeri harekatın başlamasından hemen önce Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını düşürmekle tehdit etmişti.

Açıklama yapan Esad rejimine bağlı askeri kaynak, konuşlandırmayı "herkese verilen bir mesaj" olarak niteleyerek "(Hava savunması) Suriye'nin kuzeyindeki hava sahasını kapsıyorlar" dedi.

Türkiye geçen ay sınırında bulunan terör örgütlerini bölgeden temizleme için Zeytin Dalı Harekâtı'nı başlatmıştı. Afrin Halep vilayetinin bir parçasını oluşturuyor.

Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlamasından hemen önce Suriyeli bir yetkili, Suriye hava sahasına giren Türk uçaklarını vurmakla tehdit etmişti.

RUS UÇAKLARI İDLİB'DE HASTANELERİ VURDU

Rus savaş uçakları, Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Kefrenbil beldesinde bir hastaneyi hedef aldı. Saldırı sonrasında hastane hizmet dışı kaldı.

Son bombardıman, Rusya ve Esed rejimi savaş uçaklarının bir hafta içinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde hastaneleri hedef aldığı dördüncü saldırı oldu. Vurulan hastaneler hizmet dışı kaldı.

447 SİVİL YARALANDI

İdlib gerginliği azaltma bölgesi son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Yalnızca ocak ayındaki saldırılarda 211 sivil hayatını kaybetti, bin 447 sivil yaralandı.Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında bulunan İdlib, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen toplantıda Türkiye, Rusya ve İran tarafından "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

Afrin son durum TSK'dan son dakika açıklama

Terör örgütü PKK konvoyu Afrin'e girecek!