BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.477,55
HABER /  GÜNCEL

İdlib'ten acı haberler var! Gözlem noktasına saldırı oldu

TSK'dan yapılan son dakika açıklamada, İdlib'de gözlem noktasına yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Saldırı sonucunda 5 asker ve 1 sivil görevlinin de yaralandığı belirtildi.

Abone ol

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Astana kararları çerçevesinde İdlib'te bulunan gözlem noktasına saldırı oldu. İdlib'teki gözlem noktasına PKK/PYD'li teröristlerce düzenlenen havan ve roketli saldırıda bir askerimiz şehit oldu. 

1 ŞEHİT 6 YARALI: TSK'dan yapılan son dakika açıklamada, İdlib'de gözlem noktasına yönelik saldırıda 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Saldırı sonucunda 5 asker ve 1 sivil görevlinin de yaralandığı belirtildi.

İDLİB'DE AĞIR YARALANAN DSİ ÇALIŞANI DA ŞEHİT OLDU: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin İdlib bölgesine gönderilen askeri konvoya, teröristlerin bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda ağır yaralanan DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek (56), tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Pakyürek'in Adana'daki evine Türk bayrakları asıldı. Evli ve 4 erkek çocuk babası Pakyürek'in ailesinin Ankara'da olduğu, sadece bir oğlunun Adana'da bulunduğu öğrenildi. Terör saldırısında, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan DSİ mensuplarından Yasin Tanboğa 30 Ocak'ta şehit olmuş, Mahmut Pakyürek ise ağır yaralanmıştı. Treyler operatörü Pakyürek, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.

 3 GÖZLEM NOKTASI VAR: Astana zirvesinde Türkiye'nin, İdlib'de barış sürecine gözlemcilik için 12 gözlem noktası kurması kararlaştırılmıştı. Şu ana kadar İdlib'te 3 gözlem noktası oluşturan Türkiye, dördüncü gözlem noktasını kuracağı bölgeye gönderdiği konvoy ilk seferinde saldırıya uğramış dün bölgeye ulaşmıştı.