BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

CHP delegesi hangi partiye oy veriyor? AK Parti mi HDP mi?

CHP Kurultayı'ndaki imza skandalıyla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza verip de sandıkta ona oy vermeyen CHP delegelerinin seçimlerde CHP'ye oy veri vermediğini sordu.

Abone ol

CHP Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi için 1081 delege imza verdi. Ancak o 1081 delegeden sadece 790'ı Kılıçdaroğlu'na oy verirken, Kılıçdaroğlu'na imza veren 291 delege sandıkta Muharrem İnce'ye oy verdi. 

GENEL MERKEZ KORKUSUYLA İMZA: "Bu olacak bir şey değil. 1081 delege diyor ki: 'Bizim adayımız Kılıçdaroğlu.' Ve sonra o 1081 kişiden 291’i 'adayım' dediği kişiye oy vermiyor" diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Bu ancak şunu gösterir: Bu imzalar canı gönülden değil, genel merkez korkusu nedeniyle verildi.” ifadelerini kullandı. 

SANDIKTA DELEGESİ OLDUĞU PARTİYE OY VERMİYORDUR: İmzanın açık, verilen oyun gizli olduğunu hatırlatan Fatih Altaylı, "Bu da çok açık biçimde gösteriyor ki, CHP’de işler iyi değil.Bana sorarsanız, imza verdiği genel başkan adayına oy vermeyen bir delege, genel seçim günü sandığa gittiğinde delegesi olduğu partiye de oy vermeyebilir" dedi ve ekledi:

KİMİ AK PARTİ'YE KİMİ HDP'YE KİMİ İYİ PARTİ'YE: "Kimbilir CHP delegelerinin bazıları AK Parti’ye, bazıları İYİ Parti’ye, bazıları da HDP’ye oy veriyordur. Ne olsa delegelik açık, seçimdeki oy ise gizli..."