BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Korkulan oldu PYD konvoyu Afrin'e girdi!

SURİYE 'den bir son dakika haber geldi. PYD/PKK, Suriye'nin Haseke ve Aynularab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, "sivillerin dayanışma ziyareti" adı altında Afrin'e girdi. Afrin'de TSK'yla PYD arasında büyük bir çatışma yaşanabilir.

Abone ol

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin Haseke ve Aynularab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, "sivillerin dayanışma ziyareti" adı altında Afrin'e geçirdi.

PYD/PKK, geçen hafta Suriye'nin kuzeyinde işgalinde tuttuğu bölgelerde, Afrin'e "dayanışma konvoyu" tertipleyeceğini duyurmuştu. AA'nın Afrin ve Haseke içindeki güvenilir kaynaklarının verdiği bilgiye göre, PYD/PKK işgalindeki Kamışlı, Dırbasiye, Malikiye, Haseke merkez ve Kahtaniye gibi yerleşimlerden çıkan araçlarla gelen çok sayıda kişi önceki gün Türkiye sınırında yer alan Aynularab'a (Kobani) ulaştı.

KONVOYDA EN AZ 2 BİN KİŞİ: Aynularab'da hazırlanan diğer vasıtalarla birleşen, yüzlerce otobüs ile binek araçtan oluşan konvoy da dün gece geç saatlerde Afrin'e girdi. Beşar Esad rejiminin kontrolündeki yollardan geçerek Afrin'e gelen konvoyda en az 2 bin kişinin yer aldığı görüldü. Araçların ilk çıkış yaptığı noktalar ile Afrin içindeki kaynaklar, konvoydakilerin bir kısmının gönüllülerden oluştuğunu ancak önemli bir bölümünün PYD/PKK'nın katılımı zorunlu tuttuğu "memur ve öğrenciler"den meydana geldiğini bildirdi.

500 TERÖRİST AFRİN'E GİRDİ

Konvoyda ayrıca, çeşitli bölgelerden toplanmış yaklaşık 500 terörist yer aldı. Afrin'e sokulan 500 kişilik grubun içindekilerin az bir bölümünün örgüte yeni katılanlardan oluştuğu öğrenildi. PYD/PKK, geçen hafta, işgal ettiği bölgelerde "Afrin'le dayanışma" adı altında gösteriler organize etmiş, "memur ve öğrenciler"in katılımını zorunlu tutmuş ve tüm işyerlerine zorla kepenk indirtmişti. AA'nın 21 Ocak 2018 tarihli haberinde de Esad rejiminin Halep il merkezindeki PYD/PKK’lıların Afrin’e yardım gönderebilmesi için karayolunu kullandırdığı bilgisi paylaşılmıştı.

Geçtiğimiz gün Suriye'nin batı Halep kırsalındaki askeri muhalifler, Suriye-Türkiye sınırında PYD/PKK işgalindeki Afrin'e gönderilmek istenen ağır silah yüklü bir aracı yakalamıştı.

Bölgeden Afrin'e silah girişi yapamayan terör örgütü, Menbiç-Tel Rıfat üzerinden yeni bir yardım hattı oluşturdu.

TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN PAYLAŞILDI

Kamışlı ve Heseke'den gelen ABD silahları ile dolu konvoy terör örgütü tarafından sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

Afrin son durum kritik Sakarya Tepesi ele geçirildi

Komandolar Afrin'e böyle uğurlandı