BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  EKONOMİ

Afrika'da X-Ray oda kapıları Formet'e emanet

Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren Formet Group ürün yelpazesine medikal görüntüleme ve X-ray odaları kapılarını da ekleyerek ihracat potansiyelini artırıyor.

Abone ol

Bünyesinde Flatelli, As Royal,  Stella, Star, Formet Çelik Kapı gibi markaları barındıran Formet Group, artan ihracat performansı ile ürünlerini Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Ortadoğu'nun birçok ülkesinde son tüketiciye ulaştırıyor. Batı Afrika'nın güçlü ekonomisi Gana'da ihraç ettikleri ürünlere yoğun ilgi bulunduğunu belirten Formet Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, Kasım sonunda gerek Formet Group için gerekse de Türkiye ihracatı için önemli bir teslimat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Toplamda 7,5 ton ağırlığında 21 adet  X-ışını geçirmez kapıyı uçak kargo ile Gana'nın başkenti Accra'ya gönderdiklerini ifade eden Mustafa Sezen, 'Kapı ihracatında uçakla bu çapta bir gönderinin daha önce yapılmadığını düşünüyoruz' dedi. 

YÜZDE YÜZ YERLİ
Formet Group tarafından ihracatı gerçekleştirilen x-ray kapıları röntgen odaları, tomografi odaları gibi tıbbi görüntüleme odalarının radyasyon yalıtımlı giriş-çıkışında kullanılıyor. Yüzde yüz yerli olarak Formet Group tarafından üretilen bu kapılar radyoaktif ışınların, görüntüleme odasının dışına çıkmasını önlüyor. 

''1 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLADIK''
Formet Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezen, "Ar-Ge çalışmalarını sürdüren firmamız ürün gamına medikal görüntüleme odaları kapılarını da eklemiş bulunuyor. Gana'da beş farklı şehirde bulunan hastane zincirine ait tüm kapıları geçen yıl göndermiştik. Bu projenin devamı kapsamında x-ray geçirmez kapıları da uçak kargo ve deniz yolu konteynerlerle göndererek projeyi tamamladık. Bu proje kapsamında ülkemize 1 milyon doların üzerinde döviz girdisi sağlamış olduk. Patenti, teknik tasarımı ve geliştirilmesi Formet Group'a ait olan, seçkin ve kaliteli ürünlerimizi Ar-Ge departmanımızın önderliğinde, konusunda uzman mühendis, teknisyen, satış elemanlarımızla dünya geneline sunmaktayız.' dedi.

''EKONOMİYE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ''
'Üretim süreçlerimiz ISO-9001 kalite güvencesi ile yönetilmektedir.' diyen Sezen, 'Öte yandan ürünlerimiz uluslararası akrediteye sahip birçok kalite ve güvenlik sertifikalarına da sahip. Yapılan Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde ürünlerimizin daha rekabet edebilir hale gelmesi için çevreye ve insana duyarlı yeni tasarım fikirlerinin oluşturulması, doğru ve farklı malzemelerin seçilerek, ileri üretim teknolojileri kullanılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Ar-Ge çalışmalarımız ve yatırımlarımız sonucunda ürettiğimiz yüzde yüz yerli katma değerli ürünler ile ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.