BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Ekrem İmamoğlu aslen nereli eşi Dilek İmamoğlu ve çocukları kimdir?

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul adaylığı için adı geçen Ekrem İmamoğlu aslen Trabzonlu ve 1970 doğumlu. Okul yıllarında amatör olarak futbol da oynayan Ekrem İmamoğlu İşletme bölümü mezunu Dilek İmamoğlu ile evli plan Ekrem İmamoğlu'nun 1 kız 2 erkek çocuğu var.

Abone ol

Türk siyasetinin sevilen ve başarılı isimlerinden biri olan ve halen Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yapan Ekrem İmamoğlu aslen Trabzonlu ve 1970 doğumlu. Uzun yıllardır siyasetin içinde olan başarı isim İngilizce İşletme mezunu ve okul yıllarında amatör olarak futbol oynamış. Dilek İmamoğlu ile evli plan Ekrem İmamoğlu'nun 1 kız 2 erkek çocuğu var. 

Ekrem İmamoğlu kimdir: Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

Dilek İmamoğlu ile evli olan Ekrem İmamoğlu'nun 1 kız 2 erkek çocuğu var.

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

Dilek İmamoğlu ile evli olan Ekrem İmamoğlu'nun 1 kız 2 erkek çocuğu var.

Ekrem İmamoğlu'nun siyasi hayatı: CHP'ye 2008 yılında üye olan İmamoğlu, 2009 Yerel Seçimleri'nde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu. CHP MYK'nın 16 Eylül 2009'da İlçe Başkanlığı'na atanan İmamoğlu, aynı yıl CHP'nin Beylikdüzü 1. İlçe Kongresi'nde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu.

2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak seçime katılan Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 50,83'ünü alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. CHP, 2009 Yerel Seçimleri'nde ilçede yüzde 44,59 oy almıştı.