BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Emekli astronottan itiraf: NASA NeoCam'i yörüngeye oturtamayabilir

Emekli bir astronot olan Russell Schwickart, NASA'nın 2019 yılında yörüngeye oturtulması beklenen NEOCam için ayırdığı bütçenin yeterli olmadığını belirtti.

Abone ol

Russell Schwickart, Business Insider‘a verdiği bir röportajda, dünyayı tehdit edebilecek cisimlerin tespit, izleme ve tedbiri noktalarında şikayetlerini aktaran çözüm yolunu önerdi. “NEOCam” kısa adıyla bilinen “Yakın Dünya Cisim Kamerası”nın yörüngeye yerleştirilmesi seviyesine kadar 40 milyon dolarlık bir bütçe ayrılması gerektiğini söyleyen emekli astronot, bu sayede ilk olarak 2006 yılında özel olarak asteroit görüntülemesi için tasarlanmış bu teknolojiden faydalanabileceğinin belirtti.

NEOCam’in bilim insanlarına “yeni keşifler” noktasında katkı sağlamadığı gerekçesiyle, mevcut diğer misyonların bütçeden öncelikli olarak pay aldığını belirten Schweickart, bu bürokratik öncelik engelinin “dünya güvenliği” dolayısıyla değiştirilmesi çağrısında bulundu.

NASA, bilindiği üzere NEOCam için 2018 yılı bütçesinden 35 milyon dolarlık bir pay ayırdı. Ancak bu rakam projenin sürdürülebilir olmasını sağlasa da en önemli seviyeye ulaşmasını, yani NEOCam’in yörüngeye oturtulmasını finanse edecek güçte olmadığı öngörülüyor.