BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  DÜNYA

Aferin size çocuklar

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinde, yolda buldukları 10 lirayı zabıtaya teslim eden iki çocuğun dürüstlüğü takdir topladı...

Abone ol

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay beldesinde, yolda buldukları 10 lirayı zabıtaya teslim eden iki çocuğun dürüstlüğü takdir topladı.
Bulunan paranın sadece 10 lira olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, “10 lirayı kaybeden bile peşine düşmeye tenezzül etmezken, iki çocuğun bu parayı ceplerine atmak yerine bize getirmeleri takdire şayan” dedi.
Gümüşçay beldesinde yaşayan Furkan ve Selim Topuz isimli kuzenler, oyun oynarken yerde 10 TL para olduğunu gördü. Parayı alan iki çocuk, hiç tereddüt etmeden belediyenin yolunu tuttu. Belediye görevlilerine, “Yolda para bulduk. Size getirdik” diyen çocuklar, zabıtaya yönlendirildi. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, “Çocuklar belediyeye gelip para bulduklarını söyleyince, arkadaşlar önce yüklü bir miktar olduğunu zannetmişler. Ancak paranın 10 TL oldu anlaşılınca olay daha da önemli oldu. 10 TL’yi kaybeden kişi, dönüp de parasını aramaya tenezzül etmez. Bu çocuklar, parayı alıp harcasalar kimse hesap sormazdı. Ancak onlar doğru olanı tercih etti. Bulunan paranın miktarına bakmadan, oyunu bırakıp belediyemize kadar getirdiler. Bu örnek bir davranıştır” dedi.
Furkan ve Selim Topuz, Başkan Pastırmacı’nın talimatıyla, buldukları parayı zabıta görevlisine kendi elleriyle teslim etti. Başkan Pastırmacı, Serkan ve Selim’in ailelerine, çocuklarını böyle dürüst yetiştirdikleri için teşekkür etti.
(İHA)