BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
HABER /  SPOR

Adriyatikten Çine Türkler

Milli Takım'ın bütün Türkiye'yi sokağa döken zaferi, Balkanlar'dan Çin'e kadar geniş bir coğrafyada bayram havası estirdi.

Abone ol

Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesi, Balkanlar'dan Çin'e kadar büyük bir coğrafyayı sevince boğdu. Türk bayraklarıyla donatılan Üsküp, İstanbul'dan farksızdı. Birbirlerine sarılarak gözyaşları döken binlerce kişi, Avrupa caddelerini trafiğe kapattı.

Hırvatistan önünde alınan galibiyet, Bosna'yı adeta uyutmadı. Türk bayrağı sallayarak zafer sloganları atan Boşnaklar, otomobilleriyle klakson çalarak şehir turu attı. 1992 yılında Hırvatların top mermilerine hedef olan Mostar Köprüsü, bu kez sevinç gösterilerinin merkezi oldu. Makedonya'nın başkenti Üsküp, İstanbul'dan farksızdı. Açık alanlara kurulan dev ekranlarda maçı izleyen evlad-ı fatihan, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale çıkmasını sabaha kadar kutladı. Birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşları döken binlerce kişi, caddeleri trafiğe kapattı.

Üsküp Büyükelçiliği önünde okunan İstiklal Marşı'na Gostivar, Kalkandelen, Ohri ve Radoviş'te yaşayan Müslümanlar da eşlik etti.

Azeybaycan'daki gösterilere halkın yanı sıra milletvekilleri de katıldı. Sokaklara akın eden Azeriler, sabahın ilk ışıklarına kadar ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı. Semih'in attığı son dakika golü, Arnavutluk'u kendinden geçirdi. Tiran sokaklarında yankılanan 'En büyük Türkiye' sesleri, gönül birliğinin en açık göstergesiydi.

17 Şubat'ta bağımsızlığını ilan eden Kosova, dün gece kırmızı-beyaza büründü. Prizren'deki araç konvoyu kilometreleri buldu. Irak'ın kuzeyi de aynı heyecanı yaşadı. Kahvehaneleri dolduran Türkmen, Kürt ve Araplar, Rüştü'nün kurtardığı penaltının ardından sevinç çığlıkları atarak kucaklaştı. Türkiye'nin başarısı, Avrupa ülkelerini de uyutmadı. Sağanak yağmura aldırmayan gurbetçiler, Almanya'yı kırmızı-beyaz renklere boyadı.

[MİLLİLERİN ZAFERİ DÜNYADA YANKI BULDU]

Avusturya
Österreich: Penaltı gerilimi ve Türklerin bayramı. Türkler şimdi de Almanya'yı temizlemek istiyor. Oyunun sonucu ne olursa olsun Türkler çok tehlikeli olabiliyorlar.

Kronen: Viyana'da Türklerin bayram akşamı. Türk Milli Takımı, maçın son dakikalarında gerilimli bir polisiye filme taş çıkartacak bir beceriyle Hırvatistan'ı mağlup etti.

Kurier: Türkiye-Hırvatistan; Viyana'da gerilim filmi

Yunanistan
Filathlos: Ölümsüz Türkler. Türkiye, bir şey çok istendiği takdirde elde edilebileceğini, hatta bunun için evrenin dahi yardımcı olacağını gösterdi.

Fos Ton Spor: Türkiye al aşağı etti. Yaşanan gelişmelerin en çılgın rüyalarda görülmesi dahi zor.

Sport Day: Terim'in takımı akla hayale gelmezi başardı. Türkler haber vermişlerdi ama bu olan bambaşka bir yıkımdı. Allah onların yanında. Tekrarlanan tesadüf, tesadüf olmaktan çıkar. 9 gün içinde Türkiye 3. kez kaybedilen bir maçı almayı başardı.

Almanya
Bild Gazetesi: Biz Türklere karşı Türkiye'yi de bu büyük başarısından dolayı kutluyoruz.

Berliner Kurier: Şaka değil! Yarı finalde Türkiye'ye karşı

B.Z gazetesi: Hilal Berlin'de parladı.

İspanya
AS Gazetesi: Taktik gibi mucize. Bir maçtan ziyade, trajikomik, hüzünlü bir tiyatro gibiydi. Saat ile beslenen Türkiye, 3. mucizesini yaptı. Kahraman bir rol oynayan Rüştü karşısında Hırvatistan kan kaybından öldü.

Marca: Türk taraftarların takımlarının maçlarında ilk yarıyı izlemelerine gerek yok, istediklerini yapsınlar, son 20 dakika izlesinler yeter.

El Mundo: Viyana en deli finallerden birine sahne oldu. Şanslı Türkiye penaltılarla yarı finalde.

Fransa
L'Equipe: Türkiye hiçbir zaman vazgeçmez.

Le Parisien: Heyecan uyandıran Türkler. Türk takımı gerilimli bir maç sonucunda galip gelmesini bildi.

Le Figaro: Türk mucizesi devam ediyor. Çılgın bir maçtan sonra Türkiye yarı finale kaldı.

Liberation: Türkler mutluluktan uçuyor.

İngiltere
Telegraph: Türkiye asla vazgeçmiyor.

Guardian: Geri dönüşlerin kralı Türkiye, bu kez tam bir son dakika çalımı attı.

Times: Evet Türkçede 'yenilgi' sözcüğü var, ancak Türkiye Milli Takımı oyuncuları bu kelimenin anlamını bilmiyor.

Çin
Türkiye'nin son saniyedeki mucizesi. Hırvatistan, Türkiye yıldırımına çarpıldı. Bu bir destan. En son gülen Türkler oldu.