BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  GÜNCEL

Adliye otoparkında güpe gündüz soygun

Daha önce emniyeti soyan hırsızlar, bu kez de Bursa Adliye Sarayı otoparkından bir memurun otomobilini çaldı.

Abone ol

Sabah saatlerinde Bursa Adliye Sarayı'nda Gemlik Açık Cezaevi mahkumları tarafından işletilen personel otoparkında meydana geldi.

Adli Yargı Adalet Komisyonu mübaşirlerinden Eren Çelikel (27), sabah saatlerinde 16 BR plakalı aracını adliye otoparkına park etti.

Sıkışık olan otoparkta görevlilerin uyarısı üzerine diğer araçların daha rahat çıkması için anahtarı üzerinde bırakan Eren Çelikel, daha sonra daireye çıkarak çalışmaya başladı.

ARKADAŞINI ŞAKA YAPTINI ZANNETTİ

Öğle yemeği arasında dışarı çıkan memur Çelikel, aracının olmadığını görünce şaşırdı. Arkadaşlarının kendisine şaka yaptığını düşünen Eren Çelikel, 2 saat daha bekledi. Aracının çalındığını anlayan memur, hemen telefona sarıldı. 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbar üzerine hırsızlık bürosu ekipleri alarma geçti. Güpegündüz meydana gelen olayda, otoparktan çıkarken bir başka memura ait araca çarpıp aynasını kıran hırsızın bulunması için adliye ve çevresindeki güvenlik kameraları mercek altına alındı.

Adliyenin arkasındaki kameraların hard disklerinin dolu olduğu için görüntü kaydetmeyip anlık görüntü verdiği belirlendi. Hırsızlık masası dedektifleri akıllara durgunluk veren olayla ilgili soruşturma başlattı.
Olayın şokunu üzerinden atamayan 7 yıllık memur Eren Çelikel, "Sabah mesaiye otomobilimle geldim. Adliye arkasındaki personel otoparkına bıraktım. Otopark sıkışık olduğu için diğer otomobillerin çıkış kolaylığı açısından anahtarı üzerine bıraktım. Ve daireye çıktım. Öğle yemeği sırasında dışarı çıktığımda arabanın yerinde olmadığını gördüm. Önce arkadaşlarım şaka yaptılar diye düşündüm" dedi.

BAŞKA ARACA ÇARPIP KAÇTI

Fakat 2 saat boyunca kimsenin kendisini aramaması üzerine korktuğu şeyin başına geldiğini anlatan Çelikel, "Hemen 155'i aradım. Adliye otoparkındaki aracımın çalındığın söyledim. Beni karakola yönlendirdiler. İfademi verdim. 7 aydır arabayı kullanıyorum. Otoparkı işleten mahkumlar anahtarları üzerinde bırakmamızı istiyordu. Biz de güvendiğimiz için anahtarları üzerine bırakıyorduk. Aracı çalan hırsız kaçarken bir başka memur arkadaşa ait araca da çarpıp arka kapıdan çıkmış" diye konuştu.

Olayın ardından polislerin güvenlik kameralarını incelemeye aldığını söyleyen Çelikel, "Ekipler, adliye kameralarında hard diskleri dolu olduğu için geçmişe dönük kaydın bulunmadığını söyledi. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Anahtarları güvendiğimiz için araç üzerinde bırakıyorduk. Allah'tan aracın ruhsatı cebimdeydi" şeklinde konuştu. Polis şimdi çalınan 1988 model kırmızı renkli Doğan marka otomobili arıyor.