BIST 10.225
DOLAR 32,25
EURO 34,91
ALTIN 2.436,60
HABER /  GÜNCEL

Adliye çıkışında silahlı kavga: 2 ölü

Şanlıurfa'da adliye çıkışında iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişi öldürüldü!

Abone ol
Şanlıurfa'da, adliye çıkışında karşılaşan Kuş ve Kalkan aileleri arasında silahlı kavga çıktı. Adliye çıkışındaki kanlı hesaplaşmada 2 kişi yaralanırken, bir sivil polisin otomobiline kurşun isabet etti.
Olay; Şanlıurfa Adliyesi’nde saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 1 yıl önce ’kadın meselesi’ yüzünden Dodkanlı adlı aşirete mensup taraflar arasında çıkan silahlı çatışmada, Mehduh Kuş ile Mehmet Kalkan’ın öldüğü, 10 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak davada, 2’si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına bugün 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Şanlıurfa Adliyesi’nde görülen dava için ifade vermeye gelen ölenlerin yakınları olan Kuş ve Kalkan ailesinin fertleri mahkeme çıkışında karşı karşıya gelince silahlı kavga çıktı. Aralarında kadınların da bulunduğu tabancalı kavgada 64 yaşındaki Abdullah Kuş’un kolu kırılırken, 26 yaşındaki Bayram Kalkan ise kurşunla bacağından yaralandı. Peş peşe sıkılan kurşunlar, park halindeki sivil polise ait otomobilin arka camına isabet etmesi sonucu maddi hasara yol açtı. Olayda yaralananlar ayrı ayrı ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Çıkan olay üzerine adliyeye çok sayıda polis sevk edilirken, silahlı kavgaya karışan kişi veya kişilerin yakalanması için polis çevrede arama çalışmaları başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, 7 boş kovan bulurken, olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.