BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.424,09
HABER /  GÜNCEL

Antalya'ya kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den Antalya'ya kuvvetli yağış uyarısı geldi

Abone ol
Meteroloji, Antalya için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgar Antalya'da zaman zaman 90 kilometreye kadar ulaşacak.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, düzenlediği basın toplantısında Antalya'nın bu gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği uyarısında bulundu. Yağışlı havanın özellikle cumartesi günü, 10.00-16.00 saatleri arasında etkili olmasını beklediklerini belirten Duman, "Etkili bir yağış bekliyoruz. Bu yağışın pazar günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini tahmin ediyoruz." dedi. Duman, Antalya'da metrekareye yaklaşık 50-60 kilogram yağış beklendiğini söyledi.
Yağışla birlikte kuvvetli rüzgar beklentisinin de olduğunu vurgulayan Duman, "Zaman zaman güney yönlerinden bu rüzgar fırtınaya dönüşecek. Rüzgarın hızının saatte 60-90 kilometreye kadar çıkacağını tahmin ediyoruz." ifadesini kullandı.
Denizcileri de uyaran Duman, "Açıklarda bu fırtına daha da etkili olabilir. Bu kuvvetli yağışa ve fırtınaya karşın, vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli olmalarını istiyoruz." ikazında bulundu.