BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  GÜNCEL

Adıyaman'da çatışma çıktı! Şehit haberi geldi

ADIYAMAN'dan gelen haberler Türkiye'ye kahretti. Jandarma zırhlı aracı yola döşenen patlayıcı ile infilak etti. 4 askerin şehit olduğu olayda 3 askerin dost ateşiyle vurulduğu öğrenildi. Adıyaman Valiliği son dakika açıklaması ile olayın ayrıntılarını duyurdu.

Abone ol

Adıyaman’da Kömür Beldesi bölgesinde önceki gün mermer ocağını basan ve 4’ü iş makinesi olmak üzere toplam 13 aracı yakarak ateşe veren teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmaya destek vermek için zırhlı araçlarla jandarma birlikleri olay yerine hareket etti.

Derinsu köyü Gisrik Mezrası kırsalında yola döşenen EYP zırhlı askeri aracın geçişi esnasında patlatıldı. Olay yerinde 1 askerimiz şehit oldu çok sayıda askerimiz yaralandı. 3 askerimiz ise sivil araçla yaralıları taşırken dost ateşine maruz kalarak şehit düştü.

Şehit ve yaralı askerlerin isimleri şöyle:
Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer, Kürşat Yılmaz şehit olurken, Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya, Yusuf Çopur ise yaralandı.

Şehit askerlerle ilgili kahreden gerçek! Adıyaman valiliği açıkladı

Yaralı askerler Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya ve Yusuf Çopur isimli askerlerin tedavi altında olduğu bildirildi.


 
VATANDAŞ YARALI ASKERE KAN VERMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ: Adıyaman’da 4 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı olay  sonrası Adıyaman halkı yaralı askerlere kan bağışında bulunmak için hastaneye akın etti.

SAATLERCE SIRADA BEKLEDİLER: Sosyal medyada yaralı askerler için kan ihtiyacı olduğunu haberini gören vatandaşlar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek sıraya girdi. Kan bağışında bulunmak saatlerce sırada bekleyen vatandaşlara kan ihtiyacının karşılanıp gerek kalmadığını, söylenmesine rağmen beklemeye devam ettiler.

DEVLETİNİ MİLLETİNİ SEVEN KİŞİLER: Vatandaşlar, Adıyaman’da ki insanların vatanını, devletini ve milletini seven bir kişiler olduğunu ve Adıyaman’ın bu tür terör olaylarıyla anılmasını istemediklerini söyledi.