BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  GÜNCEL

Türk malı sigaralar hangisi ABD malı olmayan sigara markaları

ABD markası sigaralar ile tütün ve içkilere yüzde 60 ile yüzde 120 arasında vergi zammı geldi. ABD menşeli sigaralara büyük zamın kapıda olması gözleri Türk malı olan sigara markalarına çevirdi. Peki Türk malı olan ve Türkiye'de üretilen sigaralar hangisi?

Abone ol

Peki hangi sigaralar Amerika menşeli? Bu sigaralara vergi sonrasında zam gelecek mi? Bu noktada altını çizmemiz gereken resmi gazetedeki  'ABD'den ithal edilen' cümlesi olacak. Marlboro başta olmak üzere bir çok sigara ABD markası olsa da Türkiye'de üretiliyor. Haliyle astronomik vergi zammı 'ithal' edilen ürünler için olduğundan Sabancı'nın yüzde 20 ortağı olduğu Philip Morris'in sigaraları vergiden etkilenmeyecek.

Amerikan sigaraları : Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parliament, Camel

İsrail ve Sabancı şirketi: marlboro, chesterfield, lm, lark, murattı: israil, sabancı sirketi

Türk sigara markaları: Maltepe - samsun - yeni bahar - salem

ABD otomobil markaları : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

ABD markalı gıda markaları :  First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Cappy

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang, Colgate, Dettol, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette