BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Adım adım PKK'nın bayrak planı!

Şemdinli'ye bayrak dikme girişimi iki kez bozguna uğrayan PKK'nın 6 ilçede daha benzer bir planı hayata geçirmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

Abone ol

Terör örgütünde ipleri eline alan Cemil Bayık'ın "1 saat de olsa resmi binaya bayrak dikin" talimatı verdiğini tespit eden güvenlik birimleri, 3 ilde operasyon hazırlıklarına başladı.

B PLANINI DA HAZIRLAMIŞLAR

Ağır kayıplar vermesine rağmen HakkariŞırnak hattında tutunmaya çalışan PKK'nın, Yüksekova, Şemdinli ve Cizre'de resmi binalara bayrak dikme hazırlığı yaptığı belirlendi. Cemil Bayık'a bağlı teröristlerin, bu ilçelerde başarısız olması durumunda, Nusaybin, Çukurca ve Beytüşşebap'ta da aynı planı devreye sokacağı öğrenildi.

750 TERÖRİST BÖLGEDE

İstihbarat birimlerine gelen bilgilere göre, örgüt önce bir karakola saldırıp, güvenlik güçlerinin dikkatini buraya çekecek. Daha sonra kalabalık gruplarla, hedef ilçeye girip bayrak dikecek. Alarm durumuna geçen emniyet güçleri, planın uygulanacağı ilçelerin kırsalında 750 teröristi takibe aldı. Hakkari'nin çevresine de birlikler konuşlandırıldı.

ŞEMDİNLİ'DE ALARM DURUMU

Cemil Bayık'ın 'geri dönmemek üzere gidin ölene kadar savaşın' talimatıyla Şemdinli'ye gelen teröristlerin izini süren askeri birlikler dün Goman Dağı'nı ablukaya aldı. İki gündür ilçeye hakim noktalara helikopterle indirilen özel eğitimli bordo-bereliler, Derecik bölgesindeki Umurlu Karakolu'na da saldıran terörist grubun peşine düştü.

Cemil Bayık'ın Cuma" kod adı ile teröristlere verdiği bayrak dikme talimatı telsiz konuşmalarına da yansıdı. Bayık'ın geçen hafta perşembe günü teröristlere "Ölseniz bile resmi binalara bayrak dikin, elimiz güçlensin" dediği belirlendi.


Bayık'ın 45 gündür telsizden talimat vermeyen Karayılan'ı pasifize ettiği tespit edildi. Örgütte etkinliğini attıran Bayık'ın saldın talimatlannı Suriye uyruklu Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin üzerinden verdiği tespit edildi.