BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

Adım adım cinayet dehşeti

'Birlikte yaşadığın kadın kim?' sorusu dehşetle bitti. İşte olaylar zinciri...

Abone ol

Konya’da 9 Kasım'da kaybolan emlakçının 14 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ve kuyuya atıldığı, ardından delillerin yok edilmesi amacıyla evi ve otomobilinin yakıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Feritpaşa Mahallesi’nde emlakçılık yapan Bekir Çorap (56), 9 Kasımda akşam saatlerinde evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Aynı gün ailesinin kayıp müracaatında bulunmasının ardından gece yarısından sonra 03.00 sıralarında polise Sille Ak Mahalle’de bulunan bir bağ evinin kundaklanarak yakıldığı bilgisi geldi.

Yapılan araştırmada evin kaybolan emlakçı Çorap’a ait olduğu belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Çumra ilçesine bağlı İçeri Çumra beldesindeki malt fabrikasının yakınlarında bir otomobil, kanal içinde yakılmış olarak bulundu. Yapılan incelemede otomobilin de Çorap’a ait olduğu tespit edildi.

Evin ve otomobilinin yakılması nedeniyle Çorap’ın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, emlakçının dükkanında inceleme yaptı. Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, inceleme sırasında "deliller yok edilirken, davranışlarla ilgili büyük açıklar verilmiş" diyerek ekibine bu yönde araştırma yapması talimatını verdi.

YÜZLERCE KAYIT TARANDI...

Çorap’ın ev sattığı ve kiraladığı yüzlerce kişiyi tarayan polis, İçeri Çumra nüfusuna kayıtlı F.Ş’den (37) şüphelenerek bu kişiyi takibe aldı.

Yaklaşık 5 gün süren takibin ardından F.Ş, gözaltına alındı. F.Ş’nin cinayeti birlikte yaşadığı kadınla ilgili konuşulmasına sinirlendiği için işlediğini söylediği belirtildi.

2002 yılında evlenen ve bu evliliğinden 2 çocuğu olan F.Ş’nin başka bir
kadınla da yaşamaya başladığı, 1 yıl önce eşinden habersiz bir ev kiraladığı öğrenildi. Bu evi Çorap’ın aracılığıyla kiraladığı bildirildi. Çorap’ın 8 Kasımda "birlikte yaşadığın kadın kim?" sorusuna sinirlenen F.Ş’nin "karım" dediği ve 9 Kasımda emlakçıya mangal yakma teklifi götürerek, birlikte Çorap’ın Sille’deki bağ evine gittikleri kaydedildi. Burada mangal yakarken emlakçının "insanın bir tane karısı olur" sözüne daha da sinirlenen F.Ş’nin eline geçirdiği bıçakla Çorap’ı göğüs ve boğaz kısmından 14 bıçak darbesiyle öldürdüğü öğrenildi.

F.Ş’nin Çorap’ı otomobilin bagajında götürdüğü Çumra yakınlarında boş bir su kuyusuna attığı, daha sonra bir pet şişe içinde aldığı benzinle otomobili, İçeri Çumra yakınlarında bir kanal içinde yaktığı belirtildi.
F.Ş’nin arkadaşından aldığı başka bir otomobille de Sille’ye giderek delilleri yok etmek amacıyla kanlı elbiselerini, ayakkabılarını ve bağ evini kolonya ile yaktığı öğrenildi. Şüpheli F.Ş’nin otomobili yaktığı yerin yakınlarında babasına ait tarlaların bulunması, o bölgeyi çok iyi bildiğinin anlaşılmasının olayın çözülmesinde yol gösterici olduğu bildirildi.

Yetkililer, öldürülen emlakçı Bekir Çorap’ın cesedinin atıldığı kuyudan çıkarıldığını belirttiler. F.Ş. ile birlikte kendisine yardımcı oldukları düşünülen kardeşi S.Ş. ve birlikte yaşadığı kadın N.G. de (18) gözaltına alındı. N.G’nin F.Ş’den 8 aylık bebeğinin olduğu da belirtildi.