BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,81
ALTIN 2.439,10
HABER /  SEÇİM

Adil Gür'den seçim tahmini 1 puan bile...

2015 Genel Seçimleri için Adil Gür'den çarpıcı bir tespit geldi. '7 Haziran akşamı göreceğiz' diyen Adil Gür, 'Türkiye 15 yıldır böyle seçim yaşamadı' dedi.

Abone ol

7 Haziran 2015 seçimlerinin sonucunu ekonomi eksenli tartışmalar ve vaatler mi belirleyecek? Ünlü anket şirketini sahibi Adil Gür , CNN Türk 'de CHP'nin 'uçuk' denilen vaatlerini yorumladı. Adil Gür 'e göre Türkiye 15 yıldır böyle bir seçim yaşamadı.

CNN Türk ekranlarında masaya yatırılan CHP vaatleri konusunda Adil Gür'ün yorumları dikkat çekici oldu. Sokaktaki vatandaşın 'kaynak tartışmasıyla' ilgilenmeyeceğini belirten Adil Gür "Burada önemli olan seçmene güven vermek, seçmeni ikna etmek" dedi.

BU VAATLER 10 PUAN GETİRMEZ
CHP'nin ekonomi eksenli vaatlerinin öyle beklendiği gibi yüksek bir oy kazandırmayacağını belirten Adil Gür, seçime 50 gün kala iktidar partisinin de ekonomi odaklı seçim kampanyalarına yöneleceğini söyledi. Peki vatandaş nezdinde bunun oy karşılığı ne olur?
Adil Gür'ün yorumu şöyle;

-"Kim seçmeni daha fazla ikna ederse o partinin oylarına bir yansıması olacaktır. Ama şunu kimse beklemesin. Bu vaatler bir siyasi partiye 10 puan oy kazandırmaz, 10 puan da kaybettirmez. Bunun temel nedeni kutuplaşma. Çünkü seçmen duymak istemediği şeyleri duymuyor.

TÜRKİYE BÖYLE SEÇİM YAŞAMADI
Türkiye'nin son 15 yılda böyle bir seçim yaşamadığını belirten Adil Gür , '1 puanın' bile herşeyi değiştirebileceğini belirtti. Adil Gür, "1 puan önemsiz mi. Bu seçim o kadar önemli ki... Bir iki puanın bu kadar değerli olduğu son 15 yılda hiçbir seçim yaşamadık. Ne demek istediğimi 7 Haziran akşamı anlayacağız.' dedi.