BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  DÜNYA

Adeviye Türkiye diye inledi

'Darbeye karşı 1 milyon insan' eyleminin yapıldığı Adeviye Meydanı bu gece Türkiye sloganlarıyla inledi.

Abone ol

Mısırlı darbe karşıtlarına bu gece İstanbul’dan güçlü bir destek gönderdi.

Canlı yayın aracılığıyla Adeviye Meydanı'ndakiler Saraçhane’ye, Saraçhane Meydanı'ndakiler ise Adeviye’ye seslendi.

1 milyona yakın kişinin toplandığı Adeviye Meydanı Türkiye sloganlarıyla inledi.

Genç Hareket öncülüğünde 26 Temmuz'da başlayan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği “Kardeşlik, Adalet, Özgürlük İçin 7 Gün 7 Saat Etkinlikleri” sona erdi.

Mısır’da yaşanan darbe ve katliamların ardından tepki için Saraçhane Parkı'nda toplanan Genç Hareket üyeleri, 7 gün boyunca, iftar yaptıktan sonra sahura kadar parkta etkinlikler düzenledi. İftarla başlayan programlar, akşam namazı ile devam etti. Ardından hatimler okundu. Forumlara davet edilen veya misafir olarak katılan çeşitli yazar ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin konuşmaları ile devam eden etkinlik, Teravih namazının ardından dünya mazlumları için edilen dualarla sürdü.

a.20130803013324.jpg

KARDEŞLİK BEDEL İSTER

Duaların ardından çeşitli sanatçılar sahne alarak meydanda ki katılımcıları ezgileri ile coşturdu. "Kardeşlik Bedel İster" başlığıyla düzenlenen etkinlikte Rabiatul Adeviyye, Nahda meydanlarına selam gönderip darbe sorumlularına ve dışarıdaki tepkiler dile getirildi.

Milletvekillerinin, sanatçıların yanı sıra yabancı konukların da iştirak ettiği etkinliklerde Suriye, Filistin ve tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan acılar paylaşıldı, haksızlıklara tepki gösterildi.

TÜRKİYE SLOGANLARI ATTILAR

Etkinliğin son gecesinde Adeviye Meydanı'na canlı yayın aracılığıyla bağlanılıp Mısır’daki darbe karşıtlarına Saraçhane’den destek konuşmaları yapıldı. Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, İnsan Medeniyet Hareketi Başkanı Tahir Aktüre ve İnsan Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Heyet Başkanı Mehmet Güney’in Adeviyye meydanına yapacağı konuşmaların ardından darbe karşıtlarının liderleri de Saraçhane’ye bağlanarak konuşmalar yaptı.