BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,64
HABER /  DÜNYA

Bakan Ergin Hatay’da

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Çevremizde yaşananlardan bir miktar çıkarım yaparak, tarihten gelen dayanışmamızı ön plana koyarak, sadece ke...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Çevremizde yaşananlardan bir miktar çıkarım yaparak, tarihten gelen dayanışmamızı ön plana koyarak, sadece kendimiz için değil, yavrularımız içinde bundan çok nispet sonuçlar çıkartarak, geleceğe yan yana omuz omuza yürüyebilmeyi başarmamız lazım” dedi.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin 3. yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katılan Bakan Ergin, basın çalışanlarının özveriyle görevlerini yerine getirdiğine dikkat çekti. Ramazan ayının rahmet, paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu kaydeden Ergin, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi önemine değinerek, “Bölgenin getirdiği jeopolitik sıkıntılar var ve dünyanın en hareketli bölgesi, dünyanın en stratejik bölgesi, enerji kaynaklarına adeta köprü pozisyonunda olan tek bölgesi. Bu konum bize avantaj getirdiği kadar dezavantajda getiriyor. Dolayısıyla bu coğrafya üzerinde hesabı ve beklentisi olanların da sayısı hiç de az değil. O açıdan tarih boyunca bu coğrafya maalesef içeriden ve dışarıdan bir takım müdahalelerle sıkıntılar yaşamış. Zaman zaman istikrarı yakaladığımız dönemlerde ülkenin hem huzuru, hem ekonomisi, hem de sosyal barışı önemli ölçüde kazanımlar elde etmiş” diye konuştu.
Ergin, ülkenin bugün bulunduğu noktada olmasının siyasi ekonomik istikrarın yanında sosyal dayanışmanın da etkisinin olduğunu belirtti. Avrupa’da ekonomik krizin had safhaya geldiğini ifade den Ergin, “Akdeniz havzasına baktığınız zaman kuzeyinde güneyinde ciddi problemler var. Oradaki ülkeler çok ciddi sorunlarla boğuşuyorlar. Akdeniz’in güneyi, Afrika’nın kuzeyindeki ülkelerde gerçekten sıkıntının, çatışmanın, üzüntünün, akan kanın, gözyaşının coğrafyası haline gelmiş. Tüm bunlar, sosyal, ekonomik ve siyasi problemlerin arasında kalmış bir ülke Türkiye. Çevremizde yaşananlardan bir miktar çıkarım yaparak, tarihten gelen dayanışmamızı ön plana koyarak, sadece kendimiz için değil, yavrularımız içinde bundan çok nispet sonuçlar çıkartarak, geleceğe yan yana omuz omuza yürüyebilmeyi başarmamız lazım” dedi.
Bakan Ergin, Hatay’da yapılan yatırımlara da değinerek 25-30 milyar dolarlık yatırımın söz konusu olduğunu söyledi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise Hatay’ın Türkiye’ye katılmasıyla ülkenin gücüne güç kattığını belirtti. Son zamanlarda kentte yaşanan olumsuzluklara rağmen Hatay’ın Akdeniz illerinin göz bebeği olduğunu belirten Lekesiz, tüm dinamikleriyle güçlü bir Hatay’ın inşa edildiğini söyledi. Lekesiz, Hatay basınının, son derece duyarlı bir davranış sergileyerek yayın çizgisi takip ettiğini kaydetti.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen de düzenlenen iftar programına katılımdan dolayı misafirlere teşekkür etti.