BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,34
HABER /  DÜNYA

Gezi olaylarında sosyal medya kirletildi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gezi Parkı olaylarında sosyal medyanın adeta kirletildiğini ifade ederek, “Sosyal medyada aslı astarı olmayan...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gezi Parkı olaylarında sosyal medyanın adeta kirletildiğini ifade ederek, “Sosyal medyada aslı astarı olmayan birçok şey yapıldı. Bir ABD’li, bir İspanyol polisinin yapmış olduğu eylemi Türk polisi yapmış gibi gösterdiler. Maalesef yapancıların yaptıklarını sanki bizim Türk polisleri yapıyormuş gibi tüm dünyaya servis ettiler” dedi.
Bakan Çağlayan, Güneydoğu ve Doğu’lu vatandaşların yaşadığını merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde katıldığı iftar programının ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, genç polislerle bir araya geldi. Bakan Çağlayan’a ziyarette Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt eşlik etti. Burada polislere seslenen Bakan Çağlayan, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı polislere teşekkür etti. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemlerinden geçtiğini belirten Çağlayan, “Son dönemlerde yaşanan olaylarda ki amaç sadece polisleri, emniyet teşkilatımızı, güvenlik güçlerimizi, hükümetimizi yıpratmak değil amaç devleti yıpratmaktır. Çünkü Türkiye hiç kimsenin geçmişte şahit olmadığı ve tüm dünya tarafından parmakla gösterilen artık borcu olmadığı için talimat almayan bir ülke haline gelmiştir” diye konuştu.

“BİZ 642 MİLYAR TL’Yİ MİLLETİMİZİN CEBİNDE BIRAKTIK”
Türkiye’de yüzde 70’lerde olan faizleri yüzde 4,60’lara kadar indirdiklerini vurgulayan Çağlayan, “2002 yılından önceki faizler Türkiye’de devam etmiş olsaydı sizlerin cebinden 642 milyar TL daha fazla çıkacaktı. Ama biz 642 milyar TL’yi vatandaşımızın cebinde bıraktık. Bu 642 milyar TL ile tam 800 kere Akdeniz Oyunları’nı yapardık. Bu birilerini rahatsız etti. Türkiye ilk defa tarihinde İMF’ye borcunu sıfırladı. Bir seferde 90 milyar TL’lik ihale yaptı. Türkiye farklı bir ülke oldu. Bu farklılığı hazmedemeyenler tetiğe bastı. Gezi olayları ile başlayan hiçbir şekilde bir araya gelemeyen, birbirlerinin düşman olan kişiler bir araya geldiler. Terörist gruplar bir araya geldiler. Gaye Türkiye’nin bu şekilde büyümesini, gelişmesini engellemeye yönelikti. Biz polislere teşekkür ediyoruz. Son derece başarılı bir şekilde görev yaptılar. Zorda kalmadığı müddetçe zor kullanmamaya çalıştılar. Polislerin sabrını, Türkiye’nin sabrını denemeye çalıştılar” şeklinde konuştu.

“KEŞKE GEÇMİŞTEKİ BAŞBAKANLAR BAŞBAKANIMIZIN CESARETİNİ GÖSTEREBİLSEYDİ”
Şu anda Türkiye’de çözüm sürecinin yaşandığının altını çizen Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Artık kardeşin kardeşi öldürmediği, anaların gözyaşının akmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Bir hassa şehit, kanı kullananların elinden ekmeğini almaya başladık. Keşke geçmişteki başbakanlar şimdi bizim Başbakanımızın yapma cesaretini ve kararlılığını gösterebilseydi. Onların ellerini değil ayaklarının altından öpseydim. Keşke binlerce şehidimiz olmasaydı. Keşke binlerce ananın gözyaşı olmasaydı. Türkiye bu kadar problemlerle karşı karşıya kalmasaydı. Bu yapılan olaylar çözüm sürecini bozmaya yöneliktir. Bugün bu ülkede Kürt ne kadar bu ülkenin sahibiyse, Türk de o kadar sahibi, Arap da, Çerkez de, Yörük de Sünni de Alevi de bu ülkenin sahibi. Biz bu ülkenin bütün unsurlarını, kökeni, düşüncesi, inancı ne olursa olsun bu ülkenin asıl sahipleri olarak kabul ediyoruz. İster Türk olsun, ister Arap olsun, ister Kürt, ister Alevi, ister Sünni olsun her ne olursa olsun yeter ki bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletin ve bayrağın tekliğinden olan herkesin başımızın üstünde yeri var.”

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ BİZİM BAŞ TACIMIZDIR”
Güvenlik güçlerinin çok önemli görevler yaptığını vurgulayan Çağlayan, “Güvenlik güçleri bizim baş tacımızdır. Ama Gezi Parkı olaylarında sosyal medya adeta kirletildi. Sosyal medyada aslı astarı olmayan birçok şey yapıldı. Bir ABD’li, bir İspanyol polisinin yapmış olduğu eylemi Türk polisi yapmış gibi gösterdiler. Maalesef yapancıların yaptıklarını sanki bizim Türk polisleri yapıyormuş gibi tüm dünyaya servis ettiler” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin her zamankinden daha fazla siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyacı olduğunu kaydeden Çağlayan, “Ekonomik olarak dünyanın diğer ülkelerinden ayrışmış sürekli yukarı giden bir ülke var. Ülkemizi 2023’de daha da büyütmek istiyoruz. Yani Cumhuriyetimizin kuruluşun 100. yılında büyük bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Bütün derdimiz, gayemiz bu, bütün istediğimiz bu. Çünkü 2023 bizim için önemli bir tarihtir. Bizim sadece ekonomik güçlülüğümüzü değil maneviyatımızı güçlendirecek bir tarihtir. Ülkemizi muasır medeniyetler ülkeler seviyesine getirmemiz gereken bir tarihtir. 2023 hedeflerimizde tam gaz devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz tarafından Bakan Çağlayan’a çevik kuvvet polisinin tişörtü ile şapkası hediye edildi.