BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.493,56
HABER /  SAĞLIK

Adet gecikmesi neden olur? Adet düzensizliğinin nedenleri...

Adet gecikmesinin en olası sebebi sadece hamilelik mi dersiniz? Adet gecikmesinin nedenleri nelerdir? Adet gecikmesi neden olur, nasıl tedavi edilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ekin Fatma Fettahoğlu Ünlüer adet gecikmesi nedenlerini cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Çoğunlukla 'Hamile miyim?' paniği yaşatsa da, aslında adet gecikmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Peki kaç gün kanama olmazsa, adet gecikmesi sayılır? Adet gecikmesinin nedenleri nelerdir? Adet gecikmesi için ne zaman bir doktora başvurmalıyım? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ekin Fatma Fettahoğlu Ünlüer adet gecikmesi nedenlerini cevapla.tv'ye anlattı. 

Ergenlik döneminden itibaren kadınlar adet görmeye başlar ve giderek bu kanamalar düzenli bir hal alır. Genellikle 28 günde bir adeti normal kabul ediyorken, 21 günden 35 güne kadar olan döngüleri de normal olarak değerlendiriyoruz.  Adet gecikmeleri durumunda akla ilk önce gebelik gelir. Eğer gebelik yoksa hormonal değişiklikler, hızlı kilo alıp verme, ağır egzersiz, yoğun stress düşünülmelidir. Ayrıca bazen, sık kullanılan anti psikotik, anti depresan ilaçlar, hatta bazen mide ilaçları bile adet düzenini bozabilmektedir.

Kaynak: cevapla.tv