BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  GÜNCEL

Engelli aylığı kimlere bağlanır şartları nelerdir?

Engellilerin muhtaçlık kriteri nelerdir? Engelli aylığı nasıl bağlanır? Engelli aylığı ve evde bakım parası ile ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Engelli aylığı ve evde bakım parası, engellilerin yoksulluğa düşmesinin önlenmesi ve engellilere yönelik bakım hizmetlerinin masraflarının karşılanması adına uygulanıyor. Engelli aylığı ve evde bakım parası alınabilmesi için bazı şartlar söz konusu. Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Tezel cevapla.tv'ye anlattı. 

Engellilere aylık bağlanabilmesi için ya da anne babası sağ olan engellilerin anne babası üzerinden aylık alabilmesi için muhtaçlık kriteri diye bir kriter var. Bu kriter, brüt asgari ücretten daha az geliri olması anlamına geliyor. Yani asgari ücretten daha az geliri olan engellileri muhtaç sayıyoruz.

KİMLER ENGELLİ AYLIĞI ALABİLİR?

Sağlık kurulu raporuyla en az yüzde 40 engelli olduğu tespit edilen kişiler engelli aylığı alabilirler. Engellilik oranına göre engelli aylığının miktarı değişir. Engelli aylığı alacak kişinin 18 yaşından büyük olması da gerekir.

Kaynak: cevapla.tv