BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.400,81
HABER /  POLİTİKA

Adaylar ağalık için kapıştı

Erzurum'da CHP ve MHP'li milletvekili adayları meydan ağalığı için yarıştı.

Abone ol

Erzurum'un Olur İlçesi'nde düzenlenen Akdağ Şenlikleri kapsamındaki Karakucak Güreşleri'nde, CHP ve MHP'li milletvekili adayları meydan ağalığı için yarıştı. 3 MHP milletvekili adayı ile yarışan CHP milletvekili adayı Erbaşar Özsoy, 8 bin YTL vererek ‘Meydan Ağası’ oldu.

Olur'un 1500 rakımlı Akdağ ormanlarında 17 yıldan beri yapılan Akdağ Şenlikleri kapsamındaki Karakucak Güreşleri'ne, çevre il ve ilçelerden gelen 150 sporcu katıldı.

Şenliğin ilgi çekici bölümü ise ağalık açık artırmasında yaşandı. MHP'nin Erzurum milletvekili adayları Ertürk Çimen,Kenan Şimşek ve Rahmi Özkurt ile CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Erbaşar Özsoy arasındaki açık artırma çekişmesini, seyirciler de kızıştırdı.

Açık artırmayı, MHP'li Ertürk Çimen 7 bin 400'sine karşılık son olarak, Erbaşar Özsoy 8 bin YTL vererek kazandı.Ağa seçildikten sonra kendisini omuzlara alan sporcuları ödüllendiren Özsoy'a, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Karakucak Güreşleri'ne katılan sporcular, 12 kategoride dereceye girmek için yarıştı. Başarılı olan sporculara toplam 7 bin YTL'lik ödül dağıtıldı