BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  DÜNYA

Adayı karıştıran istifa

İngiltere'de, iktidardaki İşçi Partisi'nin genel sekreteri Peter Watt, istifa etti

Abone ol

İngiltere'de, iktidardaki İşçi Partisi'nin genel sekreteri Peter Watt, partinin gizlice finanse edilmesinin ortaya çıkması yüzünden görevinden istifa etti.

Başbakan Gordon Brown için yeni bir darbe olarak değerlendirilen bu skandalda genel sekreter Peter Watt, hafta sonunda gazeteler tarafından yazılan ''zengin bir işadamı tarafından partiye yaklaşık 400 bin pound bağış yapıldığını'' parti yetkililerine bildirme gereğini yerine getirmediğini itiraf etti.

Bu yanlışı farkeder etmez partinin ulusal yürütme komisyonu yetkililerine derhal haber verdiğini, yaptığı açıklamayla duyuran Watts, ''İşçi Partisi'nin bilgi verme yükümlülüklerinin tüm sorumluluğunu üstlendiğini'' bildirdi.

Basında çıkan haberlerde, gayrimenkul komisyoncusu işadamı David Abrahams'ın, iş arkadaşları ve personeli aracılığıyla bağış yaptığı yazılmıştı. İngiltere'deki seçim yasasına göre, başkaları adına partiye bağış yapanlar, paranın kaynağını açıklamakla yükümlü tutuluyor.

İktidardaki İşçi Partisi, Brown tarafından son dakikada iptal edilen genel seçim kampanyasına hazırlık için yaptığı masraflar yüzünden maddi olarak sıkıntıda bulunuyor. Tony Blair'in yerine geçen mayıs ayında başbakan seçilen Brown, yakın zamanda aralarında 25 milyon İngiliz'in kimlik bilgilerinin kaybolması gibi bir dizi terslikle karşı karşıya kalmıştı.