BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Kidmandan anlamlı kampanya

Film yıldızı Nicole Kidman ''Kadınlara Karşı Şiddete Son'' kampanyası başlattı

Abone ol

BM Kadınlar Kalkınma Fonu (UNIFEM) ve UNIFEM'in iyiniyet elçisi Avustralyalı film yıldızı Nicole Kidman ''Kadınlara Karşı Şiddete Son'' adlı bir internet kampanyası başlattı.

BM'de düzenlenen toplantının başında video konferans aracılığıyla bir konuşma yapan Nicole Kidman, kadınlara karşı uygulanan şiddetin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Kidman, bu şiddete ''dur'' denilmesi gerektiğini belirterek, internet kampanyası yoluyla olabildiğince çok kişiye ulaşıp, onların imzalarını alarak tüm dünyada karar verici güçlere kadınlara karşı şiddetin durması yolunda güçlü bir mesaj göndermek istediklerini söyledi.

Kidman, herkesi '' www.saynotoviolence.org '' adresine girip siteye isimlerini yazdırmaya çağırdı. Kampanyanın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne (2008) dek süreceği bildirildi. Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da 25 Kasım-Kadınlara Karşı Şiddeti Sona Erdirme Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, BM'nin kadınlara karşı şiddeti sona erdirmek için çalıştığını, bu konuda dünyada iyileşmeler görüldüğünü, ancak daha yapılacak çok şey olduğunu vurguladı.

Ban, BM Binyıl Kalkınma Hedefleri arasında yer alan ''cinsiyet eşitliği ve kadınları güçlü kılma'' hedefleri temelinde, kadınlara yönelik şiddetin de 2015 yılına dek yeryüzünden yokolması amacıyla düzenlenen kampanyaların süreceğini bildirdi.

HER 3 KADINDAN 1'İ ŞİDDET GÖRÜYOR

UNIFEM yetkilileri de yaptıkları açıklamalarda, istatistiklerin dünyada her 3 kadından 1'inin yaşamı boyunca şiddete maruz kaldığını belirterek, amaçlarının kadınlara karşı şiddeti sona erdirmeyi amaçlayan ulusal yasaların ve kuralların toplumda her düzeyde uygulanmasını sağlamak, kız çocukların sünnet edilmesi, namus cinayetleri gibi kadınlara karşı şiddet içeren kimi yerleşmiş örf ve adetlerin değişmesine ve durdurulmasına yardımcı olmak olduğunu söylediler.