BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.514,97
HABER /  SPOR

Ersun Yanaldan acı reçete

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal, yeni bir yapılanmaya gerek olduğunu söyledi

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, çok ciddi bir biçimde kulübü masaya yatırıp planlama yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Ersun Yanal, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, mevcut yapının Trabzonspor'a birşey kazandırmadığı düşüncesinin oluştuğu noktada aklın yolunun yapıyı ele almak zorunluluğundan geçtiğini kaydederek, ''Çok ciddi bir şekilde kulübü masaya yatırıp planlama yapmak zorundayız'' dedi.

Gelecek dönemde yapılması gereken planlamada hem yapının hem de teknik anlamdaki katkıların önem taşıdığını dile getiren Yanal, ''Bunun için de zamanı iyi kullanmalıyız. Saha sonuçları bu süreci etkileyecektir. Bu süreçte, moral ve teşvik anlamında etkili olacaktır. Söz konusu sürecin hem psikolojik olarak ayakta durması hem de taraftarların gelecek adına beklentilerine cevap vermemiz açısından sonuçlar önemlidir. Bunun dışında bazı gerçekler var. Trabzonspor bu gerçekleri bir an önce çözmek ve önüne koyacağı planla gitmek zorundadır'' diye konuştu.

Trabzonspor'un yapısına uygun bir bütünlük içinde davranmak gerektiğine de dikkati çeken Yanal, şunları kaydetti:

''Bu kadro yapısıyla son 2 yılda gelinen nokta belli. Bu noktayı iyi düşünmek gerekiyor. Bu işin birçok boyutu var. Ama en önemli boyutu, bu kadro yapısındaki oyuncuların şu andaki performanslarıyla ya da dağılımları ve hedefleriyle Trabzonspor'un hedeflerini çok iyi düşünmektir. Bu düşünceler içinde oturup bu planları birkaç aşamada gerçekleştirmek gerekiyor. Bu, tek aşamada yapılacak bir iş değil. Oyuncuların yapılarını düşünmek zorundayız. İşin bir de mali yönü var. Oyuncu kalite yönünün planlanıp Trabzonspor takımının önümüzdeki dönemlerdeki hedefine uygun bir tavırla ortaya çıkması gerekiyor.''

''HÜCUM BÖLGESİNDE AZ OYUNCU''
Takımda hücum bölgesine katılabilecek oyuncu sayısında azlık olduğunu vurgulayan Yanal, ''Elimizde genç oyuncumuz Ergin Keleş var. Onun dışında fazla alternatifimizin olmadığını görüyoruz. Bir de Ömer Rıza. 2 yıldır bu takımda ve çok fazlasıyla hücum bölgesinde hareket edemiyoruz. Ofansif yönde biraz tek kanatlıyız. Dağılım açısından da birtakım problemler yaşıyoruz. Bu problemleri aşabilmemiz için Trabzonspor'un hedefleriyle oyuncu hedeflerini bütünleşebileceğimiz bir kadrodan bahsetmek gerekiyor. Bunu başaran ve yapan takımlarımız var. Trabzonspor gerçeklerini bilerek bir takım oluşturmak gerekli. Bu yolda ciddi planlama yapmak zorundayız. Genelde siz ne yaparsanız yapın hedefi belirleme konusunda günlük olarak 'başarılı başarısız, oldu olmadı' diye konuların altı çiziliyor. Bu bana göre doğru bir yöntem değil'' dedi.