BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Adana'nın 'kara kutusu' konuştu!

Aytaç Durak'ın 30 yıllık arkadaşı belediye meclis üyesi Mustafa Tuncel konuştu: Kankam Al Capone olacak.

Abone ol

Taraf Gazetesi'nden Mustafa Arısüt'e konuşan Adana'nın 'kara kutusu' Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında önemli bilgiler verdi. Durak'ın cezaevine girmesi için kendisinin de hapse girmeyi göze aldığını belirten Tuncel, "Onu cezaevinden çıkamayacak kadar belge çıkaracağım ortaya. Yaşı 73, Alcapon gibi hapis cezası alsa cezaevinden çıkamaz" dedi.

62 yaşındaki Mustafa Tuncel, Adana'nın Kadirli İlçesi'nden Ama çocukluğundan beri Adana'nın merkezinde yaşıyor. Siyasete MHP'den başlamış. Bir dönem Erzurum'da Ülkü Ocakları ve MHP Gençlik Kolları başkanlığı yapmış, Anavatan Partisi ve AKP'den sonra siyaset yapmak için Aytaç Durak ile geldiği MHP'den genel başkanının çağrısı ile istifa ederek ayrıldı. Arkadaşı Aytaç Durak ile birlikte geçtiği partililerden bu defa kavga ederek ayrıldı. Şimdi 30 yıllık en yakın arkadaşı için "Adana'nın 'Korku İmparatorluğu' kurmuş ama bu bir karton kaplandır" Kimse bu adamdan korkmasın, herkes konuşsun" diyor.

ÖZAL'I ÖRNEK ALMIŞ

Aytaç Durak, Mustafa Tuncel'in MHP kökenli olması nedeniyle yakınında olmasını istiyor. Çünkü Turgut Özal'ın dört eğilimi birarada tutarak her kesimin nabzını tutma ve desteğini alma yöntemini yerelde uyguluyor. Beraber çalıştığı arkadaşlarından dört eğilimde olan da var. Mustafa Tuncel de MHP kökenli olduğu için Adana'da özellikle seçim dönemlerinde Aytaç Durak'a büyük yararı olmuş. Ancak Durak MHP'ye geçince, Tuncel'e ihtiyacı kalmamış...

YEŞİL ALAN TİCARİ BÖLGE OLDU

Mustafa Tuncel, tepkisini Belediye Meclisi'nin itibarı için olduğunu söylüyor. Aytaç Durak'ın belediye meclis toplantısında yakınlarının arsalarının bulunduğu alanlarla ilgili imar değişiklikleri yapılırken kendilerinden habersiz başkanlık yaptığını, bunu daha sonra başkalarından öğrendiğini vurguluyor. 27 Nisan 2010 tarihinde, 54 belediye meclis üyesi ve Başkan Aytaç Durak yargılanmaya başlıyor. Yargılanma nedenleri ise, Aytaç Durak'ın geçen dönem Süleyman Demirel'de baldızı olan Kadriye Köymen adına aldığı yeşil alan.

Tuncel'in iddiasına göre bu yeşil alan spor alanına dönüştürüldükten sonra arsayı eşinin adına aldı. Bu arsa daha sonra konut alanına, ardından da ticari alana dönüştürüldü.

İHBAR TELEFONUYLA ÖĞRENDİK

Mustafa Tuncel, iddialarını şöyle sürdürdü: "Bunları hep yaparken burada eşinin arazisi olduğunu bilmiyorduk. Ta ki bir gün beni birisi telefonla arayıp uyarıncaya kadar ve neticede bu arsa nedeniyle şimdi tümbelediye meclis üyeleri yargılanıyoruz. O dönem ret oyu veren bir meclis üyesi hariç. Bizimki görevi kötüye kullanmak. Aytaç Durak'ınki ise hem görevi kötüye kullanmak hem de karısının arazisi üzerinde imar değişikliği yapmak ve buna başkanlık ederek rant sağlamak. Sayın Aytaç Durak'a bir öneride bulundum. Dedim ki, 'Başkan gel bu araziyi konut alanına çevirelim. Bu davadan da kurtuluruz. Zaten dava bunun için açılmıştı' İşte burada Sayın Aytaç Durak ile iplerimiz koptu. Bunu kendisine önermeme çok b ozuldu. E, tabi ticari alan olarak örneğin 50 lira ediyorsa, konut alanı olduğu takdirde, 5 lira edecek. Bu onun çok zoruna gitti. "

'SES KAYDINI KOZ OLARAK KULLANDI'

Aytaç Durak'ın ayrıca bir ses kaydını kendisine karşı koz olarak kullandığını belirten Tuncel, şöyle devam etti: "Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda girdiğimde bir ses kaydı dinletiyordu. Benim de işin içerisinde olduğum imasında bulundu ben de tepki verdim. Olayın benimle alakası yoktu. Ben Meclis'in itibarı için tepki verdim."

CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK

Tuncel, Vesayet Davası açacağını belirttiği Belediye Başkanı Durak'ın kendisi hakkındaki "ses kaydı var, rüşvet alıyor" ve "İmar Partisi kurmuş" iddialarına da şu yanıtı veriyor: "Söz konusu kasette adım bile yok. Hodri meydan ne varsa dökelim ortaya. Ama o böyle konuştukça ben onu cezaevinden çıkamayacak kadar belge çıkaracağım. Yaş 73, Al Capone gibi hapis cezası alsa cezaevinden çıkamaz."