BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müjde! Nihayet bahar geliyor

Bu hafta sonu gezmek için plan yapanlarınız varsa... Hiç durmayın! Çünkü bahar havası içinizi ısıtacak... İşte bölge bölge hava durumu;

Abone ol

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde hafta sonu açık geçecek, hava sıcaklığı 6-8 derece arasında artacak.

Türkiye genelinde bugünden itibaren 5 gün boyunca yağış beklenmediği bildirildi. Akdeniz ve Ege sahillerinde sıcaklık 20 dereceye kadar çıkarken, İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığı 15 derece olarak ölçülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hafta sonunda sıcaklıkların artacağını belirtti. Çağlar, ülke genelinde bugün Hakkâri ve Van dışında yağış beklenmediğini söyledi. Hafta sonunun parçalı bulutlu ve açık geçeceğini kaydeden Çağlar, "Hafta sonunda ülkemiz genelinde hava sıcaklığı 6-8 derecede artacak" dedi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre de Türkiye, hafta sonunu güneşle karşılayacak. Hafta başında yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olan soğuk hava bugünden itibaren yerini sıcak havaya terk edecek.

Akdeniz ve Ege sahilleri 20 derece

Akdeniz ve Ege sahil şeridinde hava sıcaklığı 20 dereceye kadar çıkacak. Hava sıcaklığı yarın Mersin'de 21, Finike'de 20, Antalya ve Aydın'da 19, İzmir ve Anamur'da ise 18 olarak ölçülecek, pazar günü ise Mersin ve Finike'de 21, Anamur, Antalya, Aydın, Adana ve İzmir'de 20, Hatay'da ise 18 derece olarak ölçülecek.

İstanbul ve Ankara 15 derece Hava sıcaklığı, hafta sonu Marmara ve Batı Karadeniz'de de 20 dereceye yaklaşacak. Hava sıcaklığı İstanbul'da yarın 13 derece pazar günü ise 15 derece olarak ölçülecek, Kocaeli'de 19, Düzce ve Kırklareli'nde 17 dereceye kadar çıkacak. Hava sıcaklığı Bartın'da 18, İnebolu'da 16, Samsun'da ise 17 derece olarak ölçülecek. Bursa ve Balıkesir'de 19, Sakarya ve Bilecik'te 18 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, Ankara ve Eskişehir'de ise 15 derecede kalacak.

Doğu Karadeniz'de sıcaklık 10 derecenin altında

Hava sıcaklığı yarın Artvin'de 7, Ordu'da 8, Trabzon ve Giresun'da 9 derece olarak ölçülecek.

Hava sıcaklığı hafta sonu boyunca en düşük Bayburt'ta görülecek. Bayburt'ta hava yarın 2, pazar günü ise 4 derece olarak ölçülürken, pazar günü Ardahan'da 5, Kars'ta 8, Iğdır'da ise 11 derece olarak hissedilecek. Van'da 6, Hakkâri'de ise 7 derece olarak ölçülecek sıcaklık, geçen hafta depremin vurduğu Elazığ'da 14, Tunceli'de 15, Bingöl'de ise 14 derece olarak hissedilecek. Adıyaman ve Kilis'te 17, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18, Şanlıurfa'da ise 19 derece olarak hissedilecek hava sıcaklığı, Orta Anadolu'da da 15 dereceye yaklaşacak.

Hava sıcaklığı pazar günü Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Çorum'da 14 derece, Tokat, Kayseri ve Nevşehir'de 13, Yozgat'ta 11, Sivas'ta ise 10 derece olarak ölçülecek.

Hava sıcaklıkları, hafta başından itibaren Akdeniz ve Ege sahilleri ile Güneydoğu Anadolu ve Güney Marmara bölgelerinde 20 derecenin de üzerine çıkacak. Hava sıcaklıkları, pazartesi günü İstanbul ve Ankara'da 17 derece, salı günü ise İstanbul'da 17, Ankara'da 18 derece olarak ölçülecek.