BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adana'da yağışlar yaşamı felç etti

Adana'da yağışlar nedeniyle, hava sıcaklığı 8 dereceye kadar düşerken, bazı evleri su bastı.

Abone ol

Adana'da son 3 gündür etkili olan sağanak yağışta, bir sokakta bulunan 15 ev su baskınından zarar gördü.

Hava sıcaklığının 8 dereceye kadar düştüğü kentte, metrekareye 43 kilograma ulaşan yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.

Bazı mahallelerde küçük çaplı su baskınları yaşanırken, Fevzipaşa Mahallesi'nde bir ara sokakta yağmur suları ve taşan atık su giderleri nedeniyle 15 evin giriş katları sular altında kaldı.

Eşyaları zarar gören Nimet Aslanbaba (59), iki gündür çok kötü halde yaşadıklarını belirtti. Gelini ve 2 torunuyla gün boyunca evdeki suyu dışarı çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Aslanbaba, ''Kimi aradıysak, 'Şu anda çok meşgulüz. Uygun bir zaman arkadaşlarımız gelecek' diye cevap verdi. Evimdeki eşyaların tamamına yakını kullanılamaz hale geldi. Torunlarım 2 gündür suların içinde, hastalanmalarından korkuyorum'' dedi.

Aynı sokakta yaşayan Seyhan Aslan (55) ise yağmur suları nedeniyle elektrik sigortasının kısa devre yaptığını, yangın tehlikesi atlattıklarını belirtti.

Bir süre önce emekli olup, evini yaptırdığını vurgulayan Aslan, ''Evi yeni boyattım, halı, oturma grubunu hep yeni aldım. Ancak, bir yağmurda hepsi ziyan oldu. Yetkililerden kimseye ulaşamıyoruz. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz'' diye konuştu.

10 AYLIK BEBEK SULAR ALTINDA KALIYORDU İDDİASI 

Komşuları gibi evi zarar gören Gülbahar Terzi (58) de eşyaların zarar görmesinin yanı sıra torunun hayati tehlike atlattığını savundu.

Sağanak yağış sonucu evlerini bir anda yağmurun bastığını anlatan Terzi, şöyle devam etti:

''Yağmur yağdığı sırada, ben gelinimle yukarı katta bulunuyorduk. Bu arada 10 aylık torunum Umut Türker, yere serdiğimiz minderin üstünde uyuyordu. Aşağıya yeniden indiğimizde tüm odaları su basmıştı. Umut Türker'in de yüzüne kadar su gelmişti. Sırt üstü değil de yüz üstü yatsaydı, boğulabilirdi. Son anda kurtardık. Su baskınlarından bıktık. Tüm eşyalarımız da zarar gördü. Gelinimin daha bir yıllık eşyalarının hepsi kullanılamaz hale geldi.''

Bu arada, sahipleri başsağlığına giden bir evin içi ise pencere hizasına kadar su içinde kaldığı görüldü. Sular altında kalan bir başka evin bahçesinde ise iki horozun telef olduğu gözlendi.