BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  GÜNCEL

Adanada misilleme cinayeti

Adana’da bir kişi, 3 yıl önce oğlunun öldürdüğü şahsın babası ve 2 kardeşinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Abone ol

2005 yılı Mayıs ayında Adana Otogarı’nda meydana gelen olayda, o tarihte 19 yaşında olan Mehmet Acar, büfe işletmeciliği nedeniyle aralarında husumet bulunan 32 yaşındaki Ramazan Akgün ve kardeşi Yusuf Akgün ile karşılaşınca tartışmıştı. Tartışma sonrası üzerindeki tabancayı çeken Mehmet Acar, 2 kardeşe ateş etmiş, Ramazan Akgün ölürken, Yusuf Akgün ise yaralanmıştı. Mehmet Acar, bu olay sonrası tutuklanmıştı.

PUSU KURDULAR

Bu olaydan yaklaşık 3 yıl sonra, katil zanlısı Mehmet Acar’ın babası Abdulhalim Acar, silahlı saldırıya uğradı. İlk olayda yaralanan 27 yaşındaki Yusuf Akgün, ağabeyi Hamit ve babaları 56 yaşındaki Cuma Akgün ile birlikte, Mehmet Acar’a pusu kurdu. Acar, Bahçeşehir Mahallesi 1 sokaktaki evinden sabah yürüyüşü için çıktığında semt pazarı yakınında kurşun yağmuruna tutuldu. Kan davalılarını görünce üzerindeki Glock marka tabancayı çeken Acar, kendisine kurşun yağdıran saldırganlara karşılık veremeden olay yerinde yaşamını yitirdi.

BABA KAÇTI KARDEŞLER YAKALANDI

Katil zanlılarından Yusuf Akgün ve Hamit Akgün kardeşler, olay sonrası yaya kaçarken yakalanarak gözaltına alındı. Olay yeri yakınında zanlılara ait 01 GR 021 motosiklet bulundu. Yakalanan zanlıların üzerinde 2 tabanca, yakındaki sulama kanalında da yine zanlılar tarafından kanala atılmış 2 tabanca ele geçti. Baba Cuma Akgün’ü arayan polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.