BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da KPSS iptal edilmesin eylemi

Öğretmen adayları, KPSS'nin iptal edilmemesini, kopya çekenlerin tespit edilerek cezalandırılmalarını istediler.

Abone ol

Son günlerde gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili kopya ve iptal haberleri üzerine bir araya gelen öğretmen adayları, KPSS'nin iptal edilmemesini, kopya çekenlerin tespit edilerek cezalandırılmalarını istediler.

Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan ve Adana KPSS mağdurları adına açıklama yapan Barış Bulut, "ÖSYM'nin yaptığı hataların cezasını, yıllarca emek veren adaylar çekince, buna siz adalet diyebilecek misiniz? Sınav biter bitmez, Ağustos ayında askere giden arkadaşlar, sınavın tekrarı halinde sınava nasıl hazırlanıp yüksek puan alabilecekler? Anasının ak sütü gibi helal puanlar alan adayların maddi manevi çöküntüsünün hesabını kim verecek? Hak hukuk edebiyatı yaparak kopyacıların sınavının iptalinden tatmin olmayan ile de tümden sınav iptali isteyen fırsatçıların maşası mı olacaksınız?" diye sordu.

Bulut, KPSS sınavındaki kopya olayına karışan herkesin tespit edilmesini, kopya çekenlerin sınavının iptal edilmesini, puanların yeniden hesaplanmasını, ertelenen öğretmen atamalarının en kısa zamanda gerçekleştirilmesinin ve kimsenin hakkının yenmemesini talep etti.
Basın açıklamasına katılan grup, "Çalışanlar burada, kopya çekenler nerede?", "KPSS iptal edilmesin", "Adaletli atama istiyoruz" şeklinde slogan attılar.