BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adana'da ilginç kazalar (video)

Adana Emniyet Müdürlüğü, bir yıl içinde meydana gelen ilginç kazaları derleyip basınla paylaştı.

Abone ol

Adana'da 24 saat kayıt yaparak şehrin önemli kavşak ve caddelerini kontrol altında tutan MOBESE Kameraları, zaman zaman ilginç görüntü ve kazaları da kaydediyor.

Emniyet Müdürlüğü'nün basınla paylaştığı görüntülerin tamamında ortak özelliğin ise sürücü ve yayaların trafik ışıklarına uymamasından kaynaklı olması.

Görüntülerin ilki, etrafına bakmadan caddeye atlayıp, karşıya geçmek isteyen yayaların maruz kaldığı ve çoğunluğunun ölümle sonuçlandığı kazalar oldu. D-400 Karayolu'nun Trafik Kavşağı'nda arkadaşıyla birlikte karşıya geçmek isteyen yaya, sarı ışık yanarken caddeye atlıyor. Arkadaşının uyarısına rağmen caddenin ortasına kadar ilerleyen yaya, taşıtlara geçiş izni veren yeşil ışık yanınca donup kalıyor. Son anda yayayı fark eden sürücü frene basmasına rağmen vatandaşa çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle havaya fırlayan yaya hızla yere düşerken, araç da cadde üzerindeki akaryakıt istasyonuna giriyor.

İkinci görüntüler ise bisikletli bir baloncunun başına gelenler. Aynı kavşakta, bisikletiyle ilerleyen baloncu, bütün trafik kurallarını alt üst ederek ilerliyor. Kavşağın ortasına geldiğinde, yine ışıklar yeşile dönünce bisikletli eliyle minibüs sürücüsüne 'dur' işareti yaparak ilerlemeyi sürdürüyor. Arkadan gelen ve bisikletli baloncuyu fark etmeyen bir otomobil duran minibüsü sollayarak yoluna devam edince olanlar oluyor. Hızla gelen otomobil baloncuya çarparak yaralanmasına neden oluyor.

İlginç görüntülerden üçüncüsü ise; Yine D-400 Karayolu'nun Polis Okulu Kavşağı'nda meydana geldi. Kırmızı ışıkta bekleyen bisikletli vatandaş, taşıtlara yeşil yanında karşıya geçmek için kontrollü olarak pedal çevirmeye başlıyor. Bu sırada ışık ihlali yapan motobikletli bir vatandaş, hızla gelip bisikletliye çarpıyor. Her iki sürücünün de yaralandığı kazada can kaybı olmadı.