BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

9'luk deprem bile bizi yıkamayacak!

Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak binalar hakkında bilgi verdi...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm Yasası ile Türkiye'nin 9 büyüklüğünde depreme dayanan Japonya konumuna geleceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanunla 9 büyüklüğündeki depreme dayanan Japonya konumuna geleceğini söyledi.Türkiye'nin salaş ve depreme dayanıksız yapılardan kurtulacağına dikkati çeken Bayraktar, kurulacak bilimsel heyetin 'sakat' dediği binaların yıkılacağını belirtti.

Bayraktar, afet dönüşümünde AKUT gibi sivil toplum kuruluşlarının aklına ve desteğine ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, yasayla afet riski altındaki alanlarla, bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde; fen, sanat, norm ve standartlara uygun, sağlıklı ve emniyetli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere, iyileştirme, tasfiye ve yenilemede bulunulmasına dair her türlü iş ve işlem, usul ve esasların belirleneceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Türkiye'de 15 milyon eski konut olduğuna da dikkati çekti:

''Bunlardan 8.5 milyonu idare eder, 6.5 milyonu ise ömrünü tamamlamış durumda, mühendislik hizmeti almamış depreme de dayanıklı değil. Bunların yenilenmesi gerekiyor. Büyük bir kısmı İstanbul, İzmir, Bursa, Bingöl, Erzincan, Gaziantep, Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Eskişehir, Düzce gibi deprem kuşağında şehirlerde. Bunlarda bir dakika bile beklemeye tahammülümüz yok. Salaş, kaçak, depreme yapıları şehirlerden söküp atmamız gerek. İspanya'da, Güney Kore'de güzel şehirler oluştu. Bizim de bu güzelliği yakalamamız lazım. Bu işin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Türkiye hazır.''