BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Öyle bebeğe devlet bakar sözüne açıklama

Yakında açıklanacak kürtaj yasası çok konuşulacak gibi görünüyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açıklamaları gündemde.

Abone ol

Kürtajın yasaklanacağı sinyalini veren Akdağ, dünkü "Annenin başına kötü bir şey gelmişse?’ deniyor. Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar" sözlerine açıklık getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın "kürtaj cinayettir" çıkışıyla alevlenen tartışma büyüyor. Hassas konu hakkında kafalar fena halde karışık. Gözler Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a çevrildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ''ın dün A.A. Editör Masası'na yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

BEN DE VARSAYIMA CEVAP VERİYORUM

Bugün kameralar karşısına geçen Akdağ, o sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

"TBMM bir yasa yaptı. O yasada anneyle ilgili sebepleri istisna kabul etti. Varsayalım ki tecavüz ve benzeri sebepler de istisna kabul etti. Ama bunun istisna kabul edilmediğini bu durumda da gebeliğin sonlandırılmayacağını varsayalım. Zaten varsayım olarak soru soruyorsunuz. Ben de varsayıma cevap veriyorum. Varsayım sonucunda elbette bebeğe bir şekilde destek olmak gerekmeyecek mi? Çok açık net. Dolayısıyla henüz kararlaştırılmamış mesele üzerinden tartışmayı zirveye çıkarmak iyi niyetli yaklayım değil. Belli sıkıntılarla doğan çocukları devlet elbette sahipsiz bırakmaz, bırakmamalıdır. Kim bırakmalıdır diyebilir böyle bir sonuca gidersek. Ancak böyle bir kararı henüz almış değiliz. Tartışmaları sağlıklı götürmek lazım."

DÜN NE DEMİŞTİ?

İşte halkın kürtaja bakışı
Bahçeşehir Üniversitesi 'Türkiye’de kürtaja bakışın' röntgenini çekti. Araştırmaya göre halkın kürtaja olan desteği düşüyor. Ayrıntılar için TIKLAYIN

Batılı toplumlarda bir eylem çok yaygın hale geldiği zaman bunu yasalaştırmak gibi bir alışkanlık olduğuna dikkati çeken Akdağ, şunları söylemişti:  “Bazen 'Annenin başına kötü bir şey gelmişse ne olacak?' vesaire gibi şeyler söyleniyor. Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar. Böyle bir yasa çıkarılıp da kürtajla ilgili daha ciddi kısıtlamalar getireceksek mutlaka onun yan tedbirlerini de almak durumda olacağız.