BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  GÜNCEL

Adana hava durumu saatlik güncel tahmin haritalı

ADANA hava durumu nasıl olacak, meteoroloji 5 günlük haritalı ve saatlik hava durumu tahminlerini yayınladı. Adana'da bugün sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde ve Adana'da en yüksek sıcaklık 32 derece olacak. Hafta boyunca Adana'da yağış beklenmiyor.

Abone ol

ADANA hava durumu yeni tahminleri meteoroloji duyurdu ve 5 günlük haritalı güncel hava durumunu raporları yayınladı. Adana'da sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ölçülen sıcaklık değeri 32 derece olacak fakat hissedilen sıcaklığın daha fazla olacak. Adana'da hafta boyunca yağış görülmüyor. Gün içinde en sıcak saatler ise 13.00-14.30 arasında olacak. 

Adana için 5 günlük haritalı tahmin...

Adana'da bugün sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde ve Adana'da en yüksek sıcaklık 32 derece olacak.

YURT GENELİNDE SON DURUM: Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; Muğla merkez, Ula, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı gök gürültülü sağanak yağış (50-100 mm ve yer yer üzeri) beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINANIN ETKİSİ AZALIYOR: Orta Akdeniz’de Libya açıklarında oluşan Tropik Fırtına Yunanistan’ın güneyinden Ege Denizi üzerine hareket etmiş ve burada şiddetini azaltarak bir alçak basınç merkezine dönüşmüştür. Alçak basınç merkezi halen Ege Denizi’nin batısında ve Yunanistan’ın doğu kıyılarında şiddetli yağış ve fırtınalarla birlikte etkili olmaya devam etmektedir.

Sistemin hızı azalmış olup; Ege Denizi üzerindeki kuzeye doğru hareketini yarın akşama kadar devam ettirmesi tahmin ediliyor. Bugün yurdumuzun batı kıyı illerinde (Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir kıyı ilçeleri, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’da) meydana gelecek yağışların metrekareye 50-75 kg civarında olması bekleniyor. Yağışların aralıklarla yarın akşam saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden sonra batı kıyı illerimizi terk etmesi tahmin ediliyor.

Rüzgârın bugün Güney Ege’de güney ve batı, Kuzey Ege ve Marmara’da kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın 1 Ekim 2018 Pazartesi Güney Ege’de etkisini kaybetmesi; bununla birlikte Kuzey Ege ve Marmara’nın batısında, yönünü kuzeydoğudan güneybatıya çevirerek, yarın akşama kadar etkili olması (50-70 km/saat) bekleniyor.