BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana bayram önlemlerini aldı

Aldırmaz, Ramazan Bayramı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Abone ol

Aldırmaz, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü, Merkez Otogar Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Otobüs İşletme Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Bayramı süresince 24 saat görev başında olacağını söyledi.

Ramazan Bayramı süresince görev yapacak birimler ile irtibat telefonları şöyle:

ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI: Müdürlüklere bağlı karakolların Ramazan Bayramı dolayısıyla çalışma saatleri : Merkez Karakolu 24 saat görevine devam edecektir. Yüreğir Otogar Karakolu 08.00-20.00 saatleri arasında görev yapacaktır. Merkez Otogar Karakolu, Ramazan Bayramı süresince 24 saat çalışmalarını sürdürecektir. Arife ve Ramazan Bayramı boyunca Belediyemize bağlı mezarlıklarda Zabıta ekiplerimizce gerekli tedbirler alınarak vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri sağlanacaktır.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ: Seyyar satıcılar, dilenciler ve su dağıtıcılarının mezarlık içerisine girişleri önlenecektir. Trafik sıkışıklığına meydan vermemek için özürlü, yaşlı ve hastaları taşıyan araçlar dışındakilerin mezarlık içerisine girmelerine engel olunacaktır. Vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak için mezarlıklarda yeterli sayıda emniyet, zabıta ve özel güvenlik elemanı görevlendirilecektir. Herhangi bir yangın ve kaza durumunda, anında müdahale edilmesi için İtfaiyeye bağlı ekiplere bildirilecektir. Sahte hoca operasyonu yapılarak Kuran-ı Kerim ve dua okumasını bilmeyenler mezarlık dışına çıkarılacaktır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda Hızır Servise bildirilerek acil müdahale yapılması sağlanacaktır.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI: İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 6 itfaiye istasyonu ve 211 personelimizle 24 saat görev esasına dayalı çalışmakta olup, Bayram nedeniyle personellerin izinleri kaldırılarak, araç ve gereçlerimizin bakımı yapılarak, gerekli tedbirler alınmıştır.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ: Yetki ve sorumluluk alanlarında olan yerler piknik ve mesire alanları, otogar ve hal bayram boyunca 24 saat temizlenecektir. Ayrıca İlçe Belediyelerine temizlik konusunda her türlü yardımda bulunulacaktır

VEDAT DALOKAY HAL MÜDÜRLÜĞÜ: Ramazan Bayramı’nın 1. 2. günü halden satış yapılmayacak, ancak ürün girişi devam edecektir. Bayramın 3. günü halde normal çalışma düzenine geçilecektir.

MERKEZ OTOGAR MÜDÜRLÜĞÜ: Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Merkez Otogar ve Yüreğir Otogarı’nda yaşanacak yoğunluk için gerekli önlemler alınacak, şehirler arası otobüslerin sefer sayıları arttırılarak vatandaşlarımızın seyahatlerini huzur içinde yapmaları sağlanacaktır. Bayram süresince; Otogar Polis Noktası, Zabıta Karakol Amirliği, Özel Güvenlik birimi sürekli görev yapacaktır. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli olarak denetim ve kontrol çalışmaları sıklaştırılacaktır.

OTOBÜS İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ: Arife günü ve bayramın 1. günü vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba mezarlıklarına ek seferler konulacaktır. Arife günü ve bayram süresince seferler ücretsiz olacaktır. Bayram süresince Belediye otobüsleri şehir içi beldelere düzenli olarak çalışmaya devam edecektir. Ayrıca diğer toplu taşıma araçlarının da hizmetleri aksatmadan yürütmesi için kontrol denetimler sürdürülecektir.

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ : Kanalizasyon ve su arızaları ihbarları anında değerlendirilecektir.

MÜDÜRLÜK İRTİBAT TELEFONLARI
İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI : 110 – 328 44 09
ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI : 454 38 81
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ : 429 59 47 – 429 77 81
OTOBÜS İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ : 344 46 09 – 344 46 13
MERKEZ OTOGAR MÜDÜRLÜĞÜ : 428 20 47
MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ : 321 57 97
VEDAT DALOKAY HAL MÜDÜRLÜĞÜ : 428 44 44 – 428 45 45
ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARIZA : 185 – 453 31 66 – 453 51 16