BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanlığı önünde bayrak yaktılar!

Adalet Büro-Sen üyesi bir grup, hakim ve savcıların ekonomik haklarında yapılacak iyileştirmeyi Adalet Bakanlığı'nın bayrağını yıkayarak protesto etti.

Abone ol

Adalet Bakanlığı Ek Binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Adalet Büro-Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları, personelin sorunlarının çözülmesi için Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini, ancak hüsrana uğradıklarını söyledi.

PERSONELE DE ZAM YAPILSIN 

Hakim ve savcıların özlük haklarının iyileştirilmesi ile maaşlarının zam yapılmasını için yürütülen çalışmalara tepki gösteren Kalemoğulları, ''Aynı iş yoğunluğunu taşıyan hakim ve savcılarımıza iyileştirme yapılmasına karşı değiliz fakat aynı iyileştirmenin personele de yapılması adaletin kaçınılmaz bir gereği olacaktır'' değerlendirmesini yaptı.

GREVE GİDERİZ UYARISI 

Kalemoğulları, bakanlığın kendilerini duymaması halinde iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından bakanlığın önüne siyah çelenk bırakan sendika üyeleri, Adalet Bakanlığı'nın bayrağını, ''lekelendiği''ni ileri sürerek yıkadı. Ayrıca üyeler, üzerinde ''Adalet ölmüştür ruhuna Fatiha'' yazılı, mezar taşı şeklindeki pankartı bakanlık bahçesine diktiler.