BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Adalet Bakanı'ndan kritik açıklama

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tahliyelerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.. Hakim ve savcı alımlarında sorun yaşandığını vurgulayan Ergin'in konuşmasından satır başları şöyle:

Abone ol
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hakim-savcı alımlarında yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yaptı. Ergin, 2006 yılından bugün yaşananları özetledi, 'engellendik' imasında bulundu. Ergin, yeni alım için avukatlara "hazır olun" dedi.

Ergin, tahliyelerle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Hakim ve savcı alımlarında sorun yaşandığını vurgulayan Ergin'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Anayasa Mahkemesi alımların hukuka uygun olduğunu söyledi. Danıştay'dan istediğim düzenleme ÖSYM'den yapıldı. Temyiz talebimiz 2 yıldır karara bağlanmadı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı başka bir başvuru 24 saatte yerine getirilirken bizim talebimize 2 yıldır cevap verilmiyor.

Bize neden kadrolara atama yapılmadığını soruyorlar. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu süreç bir engelleme olarak algılanmaktadır. Bizim anlattıklarımzdan kimsenin rahatsız olmasına gerek yok. Biz olan hadiseleri alt alta koyup anlatmışızdır.

Bir özür borcumuz varsa adalet bekleyen vatandaşlarımıza vardır. Hakim-savcı alımlarında 2006 yılından sonra ciddi sıkıntı yaşadık. 5 yıl içinde 4 defa yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Burada bir sorun varsa bu sorunun çözümü için bunu söylüyoruz. Herkesin buna katkı sağlamak zorundadır. Avukatlarımız hazırlansınlar çok sayıda hakim-savcı alımı için sınava çıkıyoruz. Biz konuşmaktan çok iş yapmaktan yanayız."