BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Semih ve Alex için son karar

Semih ve Alex'in durumundaki belirsizlik Aykut Kocaman'ın Başkan Yıldırım'a söyledikleriyle ortadan kalktı.

Abone ol

Geçen hafta başkan Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman arasında gerçekleşen transfer zirvesinde de konu dönüp dolaşıp bu 2 ismin üzerinde odaklandı..

Hocasına “Kimi istemiyorsan söyle, isim ver hemen göndereyim” diyen Yıldırım’a Kocaman, kaptan Alex ve Semih'in kalması yönünde görüş bildirdi.

Vatan gazetesi ikilinin yaptığı görüşmenin ayrıntılarına yer verdi. Alex’teki yükselişi ifade etmek için “Sezon başında fiziksel açıdan istediğim seviyenin çok altındaydı.. Örneğin 20 kilometre hızla en fazla 200 metre koşabiliyordu.. Şimdi ise bu mesafeyi 450 metreye çıkardı.. Onun diri olması, futbolumuzu olumlu etkileyecek, daha hızlı oynayacağız ve Alex daha fazla sorumluluk alacak..

Kendisiyle konuşuyoruz ve bana yardımcı oluyor.. Size şu kadarını söyleyebilirim, F.Bahçe’de kaldığım sürece Alex’in takımda olmasını istiyorum.. Bunun ötesi sizin ve yönetim kurulunun tasarrufudur” ifadelerini kullandı..

BU sözlerin Yıldırım’ı keyiflendirdiği ve Alex’in mukavelesinin her an 1 yıl uzatılmasının beklendiği öğrenildi.. Alex, 3.5 milyon Euro’luk yıllık ücretini 2.5’a indirdiği anda imza atılacak gibi..

İlk yarıdaki istikrarsızlığından rahatsızlık duyduğu Semih konusunda da Kocaman’ın yaklaşımı olumlu oldu:

“Başkanım, Gökhan Ünal da gittikten sonra takımda 2 golcü kaldı.. Güiza’nın ne olacağı belli değil, eğer Semih’in yerine iyi bir golcü alacaksanız onu başka takıma satarak bonservis ücreti kazanabiliriz.. Ama bana sorarsanız, Semih’te büyük düzelme var.. Kendisiyle konuştum, ayrılmak istemediğini, sıkıntısının sürekli forma şansı bulmamak olduğunu belirtti.. Çalışmalara da iyi başladı, sanıyorum önümüzdeki dönemde en fazla kullanacağım isimlerin başında gelecek.. Semih’i tutalım, gösterdiği performansa göre kalıp kalmayacağına karar veririz..”