BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Acun'a RTÜK'ten şok ceza!

Acun Ilıcalı'nın hazırladığı, Türkiye'nin en iyi çocuk şarkıcısının seçildiği "O Ses Çocuklar" yarışmasından dolayı RTÜK kanala 600 bin lira ceza verdi.

Abone ol

RTÜK, yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın üstlendiği, Star TV’de yayınlanan “O Ses Çocuklar” yarışması nedeniyle kanala 600 bin lira ceza verdi. Üst Kurul, cezaya gerekçe olarak “çocukların zihinsel ve ahlaki gelişimlerinin olumsuz etkilenmesi”ni gösterdi.

"GEÇİCİ ŞÖHRET RUH SAĞLIKLARINI BOZABİLİR"

Programla ilgili rapor hazırlanan uzman raporunda şu sözlere yer verildi: "Jüride bulunan üç ünlü şarkıcının karşısında seyirlik bir ürün ortaya çıkaran, hemen hepsi oyun çağındaki çocuklar, tatil döneminde dinlenmek yerine ailelerinden, arkadaşlarından ayrı yaş ve psikolojilerine uzak bir atmosfer içinde hafta sonu yapılacak eleme için hazırlanmaktadırlar. Aileleri tarafından desteklenerek yarışmaya getirilen çocukların fazla emek harcamadan alkış ve övgülerle geçici şöhret sahibi olduklarında tüm dengeleri bozulabilir ve ilerleyen zamanlarda bu şöhreti kaybetmeleri halinde çeşitli sorunlar yaşama riski oluşabilir."

"KAYBEDENLER ÜZÜLÜYOR"

Çocukların okul çağında olduklarının hatırlatıldığı raporda, "Çocuklar sadece sesleriyle değil, sahne hâkimiyeti ve sergiledikleri şovlarla kendilerini ifade etmeye çalışmakta, elemeyi kazananlar sevinmek, kaybedenler ise üzgün bir şekilde dışarıda bekleyen ailelerinin yanına dönmektedir." denildi.