BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Acılı babaya garip teklif

Alanya'da kızının ölümüne neden olan aracı bulmak için web sitesi kuran babaya mail yağıyor!

Abone ol

Alanya'da, annesi ile birlikte yolun karşısına geçmek isterken plakası alınamayan bir araç tarafından çarpılarak 9 yaşında hayatını kaybeden kızının katilini bulmak için web sitesi kuran babaya, e-mail yağıyor.

Evlenme teklifi yapanlardan tutun da para yardımı yapmak isteyenlerin mailleriyle adresi dolan babaya gelen son mailde ise, meçhul araba ile ilgili oldu. Gelen mailler arasında ise en ilginci Amerika'da yaşayan bir Türk'e ait. Amerika'da yaşayan bir profesör, Türkiye'ye ABD'den dedektif gönderebileceğini belirtti.

18 Temmuz 2004 tarihinde annesiyle yakınlarından taziye ziyaretinden dönerken aşırı süratli giden bir aracın çarpması sonucu 9 yaşındaki Ebru Emeksiz hayata gözlerini yummuştu. Kızının ölümüne dayanamayan baba İbrahim Emeksiz, katilinin bulunması için www.benikimoldurdu.com adlı web sitesi kurdu. Acılı baba Emeksiz'in kurduğu siteye şimdi mailler yağıyor. Dünyanın dört bir yanından mailler aldığını söyleyen İbrahim Emeksiz, "Kızımın katilini ararken, bana evlenme teklifi yapanlardan tutun da para yardımı yapmak isteyenler kuyruğa girdi. Halbuki ben bu siteyi çıkarım için değil, kızım katilini bulunması için açtım" dedi. Binin üzerinde mail aldığını ancak bunların içerisinde yalnızca bir tanesinde yeşil Ford Focus marka bir araçla ilgili ihbar bulunduğunu ifade eden Emeksiz, "Canım kızımın can verdiği yolun çevresinde araştırma yapmıştım. Bir odun deposunda çalışan bir genç olayı gördüğünü, kızıma, son rakam gurubu hariç 07 L plakalı yeşil Ford Focus marka bir aracın çarptığını söylemişti. O genç şimdi ortadan kayboldu. Bende bunu kızımın katilini bulmak için açtığım sitede belirtmiştim. bolli.boller@gmx.de isimli bir adresten Side'de bir restoran sahibinin 07 plakalı yeşil Ford Focus arabası olduğu yönünde mail geldi. Mailde, ismini bilmediği restoran sahibinin sonradan görme olduğunu ve haftada 2 kere Side-Alanya yolunu kullandığını ihbar etti" diye konuştu.

Bunun için gerekli yerlere başvurarak ihbar edilen araç ve sahibinin araştırılmasını isteyeceğini söyleyen İbrahim Emeksiz, "Yine adresi belli olmayan bir başka mailde, olayın olduğu gece çocuğuma vuran aracın yaklaşık 200 metre ileride beklediğini, sürücünün kapıyı açıp yerde yatan kızıma 5 dakika gibi bir süre baktıktan sonra yoluna devam ettiğini yazıyor. Milyonda bir ihtimal ama içimde bir umut belirdi. Bende bir şoförüm. Kızımı öldüren her kimse gelsin mezarı başında dua etsin" ifadelerini kullandı. Günün büyük bir bölümünü adresine gelen mailleri incelemekle geçirdiğini belirten İbrahim Emeksiz, 4 kadından evlenme teklifi aldığını, kimi zaman siteyi açtığı için eleştirildiğini söyledi. Emeksiz, kendisine gelen mailler ile ilgili şunları söyledi:

"Bir tanesi sitedeki yazılarımı okumuş ve 'Boş versene sen. Neye dayanarak bu yazıyı yazdın. Biz de babayız. O saatte orada o çocuğun ne işi vardı' diye eleştirenler de var. Amerika'dan bir profesör, kampanya başlattığım takdirde oradan 2 dedektif göndereceğini yazmış. Almanya'dan para göndermek isteyenler oldu. Kanada'dan ülkelerine çağırıp iş imkanı bile sunanlar var. Evlenmek ve para göndermek isteyenlere, siteyi maddi amaçla değil manevi amaçla kurduğumu yazdım. Bana verilecek olan manevi destek ve yeşil Ford Focus marka araçla ilgili verilecek ihbarlar yeterli."