BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AB’ye de ’oğlum bak git’ demesini biliriz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gerektiğinde AB’ye de ’oğlum bak git’ demesini biliriz" dedi.<br/>Kayseri Sanayi Oda...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gerektiğinde AB’ye de ’oğlum bak git’ demesini biliriz" dedi.
Kayseri Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen Türk Akreditasyon Kurumu Dayanışma Kurulu toplantısında konuşan Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Kayserinin sadece ticarette değil, siyasette de çok önemli yerlere geldiğini görüyoruz. Bugün artık tornacı ustasının oğlu cumhurbaşkanı olabiliyor. Türkiye’de artık milletin iradesinin sadece iktidar değil, muktedir olduğu dönemi yaşıyoruz. Bundan rahatsız olan çevreler olabilir. Demokrasiye hep beraber sahip çıkacağız. 40 yılı aşkın süredir terör belasından kurtulduğumuz, bu süreçte enflasyon ve işsizlik oranlarının en iyi olduğu dönemdeyiz” diye konuştu.

"GÜNEŞ AVRUPA’YA İSTANBUL’DAN DOĞUYOR"
3 haftadır Gezi Parkı olaylarının ülkenin gündemini aldığını belirten Bağış, “Türkiye’nin geleceği engellenmeye çalışılıyor. Bunu eylemcilerle ilgili söylemiyorum. O gösterilerde temiz kalpli insanların olabileceğini düşünüyorum. Bu olayların perde arkasında istihbaratçıların verdiği bilgide kötü niyetli, Türkiye’nin demokratikleşmesinden rahatsızlık duyan çevrelerin tuzak kurduğu ortadadır. Biz sıkıştığımız zaman milletimizin desteği ile bu yolları aşacak duruma sahibiz. AB sürecinde yalnız unutulan bir durum var. Güneş Avrupa’ya her zaman İstanbul’dan doğuyor. İstanbul Avrupa’nın en güzel şehridir. 800 yıldır camilerin, kiliselerin birlikte huzur verdiği yerdir İstanbul. Biz önümüze engel koymak isteyenlere hak ettikleri dilden gereken cevabı vereceğiz” şeklinde konuştu.

AB’YE REST
Avrupa Birliğine seslenen Bağış, "Gerektiğinde AB’ye de ’oğlum bak git’ demesini biliriz" dedi. Bağış, “Avrupa Birliği masasında biz Avrupa Birliğinin Türkiye’den sorumlu bakanı değil, Türkiye’nin Avrupa Birliğinden sorumlu bakanıyız. Bizim önceliğimiz Türkiye’nin çıkarlarıdır. Bizim için önemli olan Almanya’daki çalışma ve otoban standartlarını, İngiltere’deki eğitim ve sağlık standartlarını, İsveç’teki ifade özgürlüğünü, İtalya’daki moda standartlarını 76 milyon insana yaşatmaktır. AB süreci oy birliği ile başlamıştır. Bu süreci durduracak sadece iki opsiyon vardır. Ya Türkiye Avrupa Birliği sürecinden çekilecek ya da oy birliği ile karşı taraf bitirecektir. Kendini bilmezlere, ’Hodri meydan’ diyorum. 27’yi bulun, ondan sonra konuşalım. Bulamıyorsanız ne siz bizim zamanımızı ne de biz sizinkini almayalım. Siz isteseniz de istemeseniz de biz milletimize yüksek yaşam standartlarını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)