BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  DÜNYA

Obama dinlemeleri savundu !

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde skandala neden olan dinlemeleri savunarak, Ulusal Güvenlik Dairesi tarafından yürütülen kapsamlı dinleme...

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde skandala neden olan dinlemeleri savunarak, Ulusal Güvenlik Dairesi tarafından yürütülen kapsamlı dinleme programlarının insanların hayatlarını kurtardığını savundu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Obama, telefon kayıtları ve internet iletişiminin takibi neticesinde en az 50 tehdidin engellendiğini söyledi. Obama, bu sözkonusu tehditlerin sadece ABD’de değil, Almanya gibi çeşitli ülkelerde de olduğunu kaydetti. Obama, ABD’nin sivil özgürlükler ile ulusal güvenliği arasında uygun dengeyi gözeterek hareket ettiğini belirtti.
İnternetin herkes için yeni bir yaşam alanı oluşturduğunu ifade eden Merkel ise, "Bu aynı zamanda demokratik değerlerimize düşman olanların çok çeşitli ve farklı şekillerde yaşam tarzlarımızı tehdit etmesine de imkan sağlıyor. Dolayısıyla ABD ile bu güvenlik meselesi konusunda işbirliğine önem veriyoruz" dedi.
(İHA)