BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  DÜNYA

ABnin ölçütü Hıristiyanlık mı?

AB üyeliğine Türkiye neden kabul edilmiyor? Sebep dini duygular mı?

Abone ol

Türkiye’nin Hıristiyan olması durumunda çoktan Avrupa Birliği’ne alınmış olacağı öne sürüldü. Avusturyalı Der Standard gazetesi, Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili olarak "Coğrafi argümanlar da dahil olmak üzere, gösterilen argümanların tümü bahane.

Gerçek olan, Müslümanların çoğunlukta olduğu böylesine büyük bir ülkenin AB’ye alınmak istenmemesi"
diye yazdı.

Avusturya’da yayımlanan Der Standard gazetesi, Türkiye’nin AB üyeliği hedefine ilişkin yorumunda "Türkiye eğer Hıristiyan olsaydı çoktan AB üyesi olmuştu" argümanını kullandı.

ABHaber’e göre Der Standard, Türkiye’nin katılımından yana olanların bile katılımın 2015’ten önce değil, bundan birkaç yıl daha sonra gerçekleştirilmesi gerektiğini söylediklerine işaret ederken şunları yazdı: "Ancak katılım karşıtlarının yanı sıra katılıma şüpheli bakanlar bile, NATO üyesinin her yanlış adımını büyük bir hataymış gibi gösteriyor.

Türkiye’nin tüm Balkan ülkelerinden daha gelişmiş bir ekonomiye ve işleyen bir güçler dağılımına sahip olmasına, idam cezasını kaldırmasına ve bölgede İsrail medyasından sonra ikinci sırayı alabilecek kalitede bir basını olmasına rağmen AB üyesi olamıyor" dedi.

Der Standard Gazetesi