BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

Antalyaya oteller tıka basa

Antalya turizm sektörü bu sene bayram yapıyor. Oteller şimdiden doldu.

Abone ol

Rusya ve KKTC pazarında faaliyet gösteren Excel Vip Travel International Genel Müdürü Akhdan Khasarov, bu sezonunun bir önceki seneye göre çok daha hızlı ve hareketli başladığını söyledi.

Özellikle Rus pazarı müşterilerinin yine Antalya'yı birinci tercihleri arasında tutmaları bu seneki yoğunluğun birinci sebebi. Geçen seneye göre operasyonlarının ikiye katlandığını belirten Khasarov, son yılların en iyi sezonlarından birisini geçireceğimize inanıyorum dedi.

Pazarın genişlemesi ve artan turist yoğunluğunun turizim şirketinin ciddi oranlarda büyümesinede imkan verdiğini söyleyen Khasarov, pazarın büyümesi herşeyden önce şirketlerin cirolarını etkiliyor. Büyüyen pazar'da ise çok daha fazla istihdam yapabiliyoruz dedi.

Bir çok turizm şirketi bu sene yine klasik yöntemlerle ürünlerini tanıttılar. Biz bu sene bir farklılık yaparak reklam ve tanıtım bütçemizin % 40'ını Yurt içi ve Yurt dışındaki internet reklamlarına ayırdık. Bununda faydalarını fazlasıyla görüyoruz dedi. Özellikle Rus turistlerin ülkelerinde internet sitelerini takip ederek tatil planlamalarını yaptığını belirten Khasarov, İnternete reklam vermek bizim için çok yeni bir proje idi bazı kuşkularla bu sene bu girişimde bulunduk. Ancak sezonun başladığı şu günlerde görüyoruz ki kuşku ve endişelerimiz yersizmiş. Gelecek sezonda reklam ve tanıtım bütçemizin çok daha fazlasını internete ayırmayı planlıyoruz.

Kaynak: Günaydın Akdeniz