BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

ABD'yi dolandıran Türk şirket!

Topladığı 20 milyon doların bir kısmını Türkiye'deki arkadaşlarına ve akrabalarına gönderen Türk şirket ABD'de manşet oldu.

Abone ol

ABD Menkul Kıymetler ve Kambiyo Kurulu (SEC), Illinois merkezli bir Türk yatırım firmasının tüm malvarlıklarını dondurdu. SEC, USA Retirement Management Services (USARM) adlı firmanın, Illinois ve California eyaletinde topladığı 20 milyon dolar ile ilgili usulsüz işlemler yaptığı suçlamasında bulunuyor.

SEC’in başvurusu üzerine Los Angeles Federal mahkemesi hakimi, USARM’ın tüm malvarlığını dondurdu. Francois E. Durmaz adını kullanan firmanın sahibi Mahmut Erhan Durmaz'ın ABD'yi terkettiği yolunda iddilar var.

Açıklamada, USARM firmasının müşterilerine parayı Türk Eurobond’larına yatırıcağını vaadetmesine rağmen, ‘’paranın Türkiye’deki arkadaş ve tanıdıklara gönderildiği, bir kısmının da lüks otolara ve web temelli pornografiye harcandığı’’ iddia edildi.

SEC açıklamasında şirket ortakları Francois E. Durmaz (Mahmut Erhan Durmaz) ve Robert Pribilski’nin California ve Illinois’deki yatırımcıları toplu e- postalar göndererek yıllık yüzde 8 - yüzde 11 faiz vaadiyle şirkete yatırım yapmaya ikna ettikleri iddia edildi.

SEC, ''şirketin bu vaadine rağmen hiçbir zaman tahvil ve bono yatırımı yapmadığı kaydederek, bunun yerine, saadet zinciri sistemiyle eski müşterilerine faiz ödemelerini yeni müşterilerinden aldıkları paralarla gerçekleştirdiklerini'' savunuyor. ABD Eyalet Hakimi George H. Wu Salı günü şirketin varlıklarının dondurulmasına ve ihtiyati tedbir konulmasına hükmetti.

Öte yandan firmanın sahibinin ABD'yi terkettiği iddia edildi.