BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  GÜNCEL

ABD'yi çıldırtacak gelişme! Rusya S-400'ler için tarih verdi

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye Rusya yapımı hava savunma sistemi S-400 bataryalarının teslimatının planlandığı gibi 2019'da yapılacağını söyledi.

Abone ol

Rusya’dan Türkiye’ye gönderilecek olan S-400’ler ile ilgili flaş bir açıklama geldi. S-400 füze savunma komplekslerinin Türkiye’ye 2019 yılının ortasında gönderileceği açıklandı.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dmitriy Şugayev, S-400 füze savunma komplekslerinin Türkiye’ye 2019 yılının ortasında gönderileceğini söyledi.

Şugayev İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, Kontratın gerçekleştirilmesi, planlanan grafiğe göre ilerliyor. Sevkiyat 2019 yılının ortasında gerçekleşecek dedi.

TÜRKİYE'NİN TALEBİ ÜZERİNE ERKENE ALINDI: S-400 bataryalarının Türk tarafına ilk başta 2020'de teslim edilmeye başlaması planlanıyordu. Fakat Rus yetkililer, Türkiye'nin talebi üzerine teslimat tarihini erkene aldıklarını söylemişti.

ABD: RİSK OLUŞTURUR: ABD yönetimi, NATO üyesi olan Türkiye'nin Rusya yapımı bir hava savunma sistemi satın almasının, yeni nesil F-35 savaş uçakları da dahil olmak üzere pek çok ABD yapımı silahı için güvenlik riski oluşturacağını savunuyor.

TÜRKİYE'YE TEPKİ OLARAK F-35'LERİN SATIŞI DONDURULDU: Nitekim ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye'ye F-35 satışını donduran bir karara imzasını atmıştı. Söz konusu karara göre, Türkiye'nin Rusya yapımı bir hava savunma sistemi satın almasının ABD'yle askeri ilişkilere etkisinin değerlendirileceği bir rapor Kongre'ye sunulana kadar Türkiye'ye F-35 teslimatı geçici olarak durdurulacak.

Kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.